Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New GPU Titan X = Lots of problems and horror !

26 Jun 2015   #1
Dariusz

Windows 7 Proffesional x64
 
 
New GPU Titan X = Lots of problems and horror !

Heya

So I have bought a new GPU Titan X. I'm a CGI Artist, Photoshop + Gammer. So kind off works for me quite well as 12gb of Vram is something that I can use and I can enjoy games.

I have a 2 month old System. Before I had GTX 680. Worked very well, no issues.

When I put in Titan X everything went mental. 1st photoshop crasshes all the time. It dont just crash. It locks up entire system. Freezes screen and then die off. Sometimes it survive and give me I/O error, log off skype and do weird stuff. It did not happen on 680 so I believe that I/O error its not HDD related but Titan issue.

So I tried new bios, new drivers, new DirectX installation, CCleaner and so on. Nothing help.

I'm considering reinstalling window. Actually I'm considering overinstalling/repairing windows. As its a fresh system I dont want to format . So for now I try to repair if that wont work then format and reinstall.

I had 2 Titan X cards. So its not card related. As I had it replaced by shop and I have the same problem. So I do not think its Hardware related. I believe its software. Or when windows got installed it installed it for 680 and now due to new hardware it errors out somewhere.


Anyway here is list of my PC details Report of <WS-PC>

If any one could help me out that would be fantastic. I do not want to format its workstation, lots of licenses and work

Anyway looking forward to your help deal Windows forum users :- )

Regards

Dariusz


My System SpecsSystem Spec
.
26 Jun 2015   #2
CountryBumkin

Windows 7 Home Premium
 
 

That's a powerful graphics card. Do you have a 700W+ power supply?

From NVidia website:
Power supply: 700W (with a minimum 12V current rating of 42A on a single rail)Minimum System Power Requirement
Two 8-pinSupplementary Power Connectors
My System SpecsSystem Spec
26 Jun 2015   #3
Dariusz

Windows 7 Proffesional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by CountryBumkin View Post
That's a powerful graphics card. Do you have a 700W+ power supply?

From NVidia website:
Power supply: 700W (with a minimum 12V current rating of 42A on a single rail)Minimum System Power Requirement
Two 8-pinSupplementary Power Connectors
1200 dark power pro. It eats 8 pin + 6 pin. All power up as it should. No OC on CPU or GPU.
My System SpecsSystem Spec
.

26 Jun 2015   #4
Laith

Windows 10 Professional x64
 
 

Hey, i wish i could get that monster GPU, anyways remove the current graphics card driver with DDU(Display Driver Uninstaller) and install it again.

Note: In DDU make sure to tick the Remove C:/AMD and C:/Nividia folders.
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2015   #5
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi where did you get them from ?
EVGA/.....

I sent mine back 1- because of reviews 2- because evga released the 980ti at 350.us less
I didn't end getting a 980ti either just got tiered of waiting for them to stock it
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2015   #6
AddRAM

Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
 
 

They put a hotfix driver out, 353.38 give it a try.

Scroll down to the bottom to download them.

GeForce Hotfix driver 353.38

You need to completely remove all the nvidia driver software through add/remove programs. Then get rid of any nvidia folders in C, then use Ccleaner to clean up the registry.

Then install the new drivers.

I`m using 353.30 and have no issues at all.
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2015   #7
Boozad

W7 Pro x64 SP1 | W10 Pro IP x64 | W8.1 Pro x64 VM | Linux Mint VM
 
 

Was the 680 uninstalled via Device Manager before being removed from the system?
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2015   #8
Dariusz

Windows 7 Proffesional x64
 
 

Hey

Right so It is EVGA SC

I used DDU and it did find a lot of 680 logs so I think it cleaned it all up.

After DDU the GPU seem got I've actually more FPS in games and behave a bit more stable but still crashes.

I did not uninstall 680. At the begging I had them both in. Then I decided to take out 1 gpu to make sure its not GPU related.

The Crashes are as simple as minimizing chrome. It crashed Screens. All was frozen, music was playing in background. I will try the new hotfix now.

Thank you all for help ! Will be back after tests.
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2015   #9
Boozad

W7 Pro x64 SP1 | W10 Pro IP x64 | W8.1 Pro x64 VM | Linux Mint VM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Dariusz View Post
I did not uninstall 680. At the begging I had them both in. Then I decided to take out 1 gpu to make sure its not GPU related.
That's probably the crux of the issue. If all traces of the 680 are gone, uninstall the Titan via Device Manager then physically remove it. Reboot using onboard graphics then reinstall the Titan and follow NVIDIA Drivers - Avoid Problems for the cleanest possible install of the latest driver.
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2015   #10
Dariusz

Windows 7 Proffesional x64
 
 

That sounds strange, to remove GPU from PC and then start using onboard gpu? I dont have onboard GPU on my system.


I keep on testing. Got to the point where PS wont even start any more, just got this errors straight away:

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: Photoshop.exe
Application Version: 16.0.0.88
Application Timestamp: 55681d39
Fault Module Name: Photoshop.exe
Fault Module Version: 16.0.0.88
Fault Module Timestamp: 55681d39
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 000000000385514d
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.48
Locale ID: 2057
Additional Information 1: 6e60
Additional Information 2: 6e606d6fba6840a74272d048fe90ef58
Additional Information 3: 8ad1
Additional Information 4: 8ad10f8e86154f936babed4f30aa60e5


Not sure if I've mentioned but for my OS I'm using

Samsung M.2 SSD SM951 512gb, MZHPV512HDGL OEM model I believe. Got one of 1st batch ones when it got released to "public". As I've installed windows in UEFI mode - I think I tried different bot settings see if that could help. Ended up with fail to load windows and so on... ahh the nightmare of new GPU !
My System SpecsSystem Spec
Reply

 New GPU Titan X = Lots of problems and horror !




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Lots of BSOD problems 1A 3B 0A 50 1E C4 BE 4E
Hi everyone, first time posting! As you can see from the title of this thread, my computer is being very slightly problematic. Lots of BSOD errors over the last week. I've attached all the info necessary to look into this, hopefully. All my system info is in my profile, hopefully. What I've...
BSOD Help and Support
Lots of BSOD problems lately
Hi there everybody! Lately I had many BSODs and I do not know why is that. So I included my dump memories. BSODs happened while playing games, watching films even while doing nothing. I have everything installed the same way as my last PC and there were none BSODs so I am really helpless at this...
BSOD Help and Support
Lots of problems and can't re-install
Hi everyone, I won't go into details but I have 2 problems left on my PC whereby the only fix is a repair of windows. I put the DVD in, followed the tutorial on here but it keeps telling me the disk is an older version of windows than the one on my PC. The thing is this DVD I'm using to try to...
General Discussion
Lots of display problems
Yesterday my PC was working fine. I am having Windows 7 Ultimate x32 bit. Today I logged in and here is what happened 1) Only black screen instead of wallpaper. 2) No icon being loaded for everything. 3) This is a background which I applied again still no background.
Customization
Lots of problems
Two nights ago I had realized that I lost all sound and noises that Win7 usually makes. This didn't bother me too much, as I thought I could fix it by adjusting the mixer levels. I was completely wrong, I started to get worried and google'd answers. One of the responses was to hit the "Windows...
Windows Updates & Activation
Lots of Windows7 Problems
Hi, I don't really know how to group this, but recently I've been having alot of Windows7 problems. These are some of the ones I've noticed: Can't see changes made to folders until I manually refresh (Ctrl R) Windows Media Player crashes and doesn't load at all 90% of the time Doesn't...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:23.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App