Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Nvidia 8400 gs problem or pcie problem.

19 Sep 2015   #1
DARKSHOT

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 
Nvidia 8400 gs problem or pcie problem.

Hi, i have a intel dq35jo motherboard with pcie slot x16.
I tried a nvidia 8400 gs card and monitor shows no signal.

Card work on another mob, but in this mob fan works and all works but shows no signal.
I reseated the bios and still not working.

In dq35jo i have a PSU 350W (Win 7. c2d e8400, 4gb ram, 80gb samsung and dvd rw) and in the other mob where the video card work i have 240W PSU and i have win XP with 2gb of ram and pentium 4 3.2 ghz and 80gb WD.

In bios says when video card is in pcie slot the onboard automated turned off. But in my case, video card shows nothing, black screen.

I searched on google 5 days and no answer ...
Sorry for may bad english.


My System SpecsSystem Spec
.
19 Sep 2015   #2
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi and welcome to SevenForums,
Could be the monitor is set to the wrong port
Onboard graphic's is usually a VGA port so the monitor might be set on that port,
If the card which I have not looked up uses a DVI port you might need to switch on the monitor usually with the monitors settings buttons.
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2015   #3
DARKSHOT

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Video card have VGA and DVI, i use VGA, and monitor is set for VGA. And nothing ...
My System SpecsSystem Spec
.

19 Sep 2015   #4
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi,
If this is the card
EVGA 8 GeForce 8400 GS 01G-P3-1302-LR 1GB 64-Bit DDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready Low Profile Ready Video Card - Newegg.com
There could be an issue with the pigtail on it,
See if switching to the DVI port does anything
You can also try the hdmi port too :/
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2015   #5
DARKSHOT

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

I have Nvidia MSI 8400 gs 512 mb 64 bit, i have only a cable for VGA.
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2015   #6
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi,
512mg is probably the same as your onboard graphic's uses
Using that low of a gpu is I would imagine a net gain of zero :/

The only advantage would be if you were wanting to use dual monitors which it does not sound like you are doing ?
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2015   #7
DARKSHOT

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

I have intel gma 3100, is ....

Video card work in another mob, but in this mob wont turn on ... but fans work ...
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2015   #8
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Pretty weird :/
If you're sure it's seated all the way in try a dvi cable that's about the only test I know of
Besides trying another card ?
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2015   #9
DARKSHOT

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

I will try Ati Radeon 6450 in few days.
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2015   #10
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Yep if it fails I would suspect a bad pci-e slot
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Nvidia 8400 gs problem or pcie problem.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
8400 GS 1080P Playback Problem
Hi guys I need help about my graphics card. It just seem to struggle play 1080P videos, 50% CPU Usage while 30-20% on 720P. Is it really normal on a G86 Chip card? Thanks in advance!
Graphic Cards
8400 GS PCIe + 6200 PCI to run 4 monitors
So, the 8400 GS (evga) is my main card, running 2 monitors already. I popped in the 6200 (evga) PCI card, only slot I had available, and figured it would be that easy. BOY was I wrong. Both cards show up in device manager but the 6200 has the yellow triangle on it. I tried loaded drivers for...
Graphic Cards
nVidia 8400 GS and ATI Radeon 9200
I have an older PC with two graphics cards installed; a Sparkle nVidia 8400GS (PCI, 512MB, DVI/HDMI/VGA) and an ATI Radeon 9200. (AGP, 128MB Analog/VGA) The 8400GS has been working perfectly, no problems whatsoever. The Radeon 9200 has *also* been working perfectly, but the thing is, I can't seem...
Graphic Cards
Nvidia Geforce 8400 SE
Saudações para todos voces!!! Comprei uma Placa de vodeo NVIDIA GeForce 8400 SE porém estou com problemas para encontrar um drive compativel. Alguém poderia me ajudar nesta busca! Obrigado Até breve! ------ Greetings to you all! I bought a card NVIDIA GeForce 8400 SE Vodeo but am having...
Graphic Cards
please help Geforce 8400 GS Driver problem
Hello All, Ive searched around for updates and solutions but im having problems with my videocard + at the startup it has an error. I have the win7 build 7100. Any help would be appreciated. Also, for the driver update, i downloaded the 195.62_desktop_win7_winvista_32bit_english_whql. is that...
Graphic Cards
nVidia Geforce 8400 GS
Hi,i want to know if i overclock my graphic card,is it will be damaged or what because there are some games don't work perfectly and is this graphic card good for games and OS
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:32.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App