Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Blue Screen EVGA 8800 GS

13 Nov 2009   #1

win 7 64bit
Blue Screen EVGA 8800 GS

Guys, I had installing Win7 64bit on my PC, every time it went to configure mode the PC blue screened. I removed the NVDIA 8800GS video card and completed Installation using On board video (Intel IGP) Now I plug back the Card and see Windows wont boot and results in Blue Screen. I went to safe mode and installed Drivers downloaded from NVDIA site but it didn't help to get rid of this error.

BTW blue screen message says Page_fault in non paged area

WHat should I do here?

My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #2

7600.20510 x86


Compress the contents in there to a .rar or .zip file and attach to a post. We can look at them to see why the bsod may be occuring.

From the sound of it, not so good. The card may be damaged, but we shall see.
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #3

win 7 64bit

thanks Torrent.

I talked to EVGA they said may be memory on the card is corrupted and asked to RMA it.
My System SpecsSystem Spec


 Blue Screen EVGA 8800 GS

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Not able to set up dual screen correctly on Nvidia 8800 GTS
Hi everyone, have been trawling the forums here this evening looking for answers - a wealth of knowledge, but none that I could find to help my situation! So here I am: post number 1! In short, this is an older PC build that has worked pretty much flawlessly for >6 years, the last 2 of those...
Graphic Cards
EVGA GTX 660 SC black screen issue on startup
I have been getting random black screen issues on startup, where after the Windows logo the screen goes black and there is no sound either. Specs: CPU: AMD Athlon ii x4 635 PSU Corsair CX 500 RAM: 4GB DDR3 GPU: EVGA GTX 660 SC
Hardware & Devices
Evga GTX 260 SLI with Evga x58 mother board reboot issues
I am running windows Home Premium 64bit. I just did a fresh install and when I ran the WEI the computer rebooted. I can run it with out being in SLI mode, but as soon as I enable and refresh the computer reboots. I am wondering if it is caused by the power supply. I have a rosewill RP650 2 psu....
Graphic Cards
GTX 8800 black screen on boot up
i have just read this post to see if i have the same problem basically the problem is the same everything EzioAuditore mentions i have. for a few weeks now i boot up my computer boots normally but black...
Graphic Cards
Windows 7 won't boot past eVGA P55 splash screen after update
I have been using my Windows 7 x64 system for about 5 months without a problem. I booted it yesterday, and an autoupdate occurred as soon as Windows 7 started up. It looked like this autoupdate made changes to /COMPONENTS. As soon as it finished, the system rebooted, and got stuck on the eVGA...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:54.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App