Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Artifacts on Boot but Disappears After Turning On/Off Monitor

19 Apr 2016   #1
Dreamre

Windows 7 Professional x64
 
 
Artifacts on Boot but Disappears After Turning On/Off Monitor

Hi there,

I'm currently experiencing some issues with artifacts on my screen. This usually happens when the computer boots up and disappears when I power the monitor on and off.

For your reference, here are two pictures:





Here are my specs:

Dell U2715H
Intel Core i7 6700k
Maximus Formula VIII
Corsair Dominator Platinum 16GB DDR4 3000
EVGA 780 Ti
AX860

Do you think this is related to my GPU? I've tried changing the HDMI cable and using a mDP cable and the issue persists.

Thanks in advance for your help!


My System SpecsSystem Spec
.
Reply

 Artifacts on Boot but Disappears After Turning On/Off Monitor




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Weird Artifacts on Primary Monitor
Early yesterday, I noticed some strange artifacts—multiple little horizontal lines running perpendicular to a horizontal line—on the desktop on my primary monitor only. They also appear in some programs when running on that monitor. I tried to take a screen shot of them but, even though they showed...
General Discussion
SSID Disappears after turning on my laptop!
Hi All, Greetings, i have an Asus k55a laptop, a Tenda W548D router and every time i turn on my laptop from powered-off state my network ssid is gone from all devices which makes me to restart the router several times to get back normal. so please help fix this problem or explain to me why...
Network & Sharing
Artifacts in post and monitor freezing with loud buzzing sound
Hello there,i really need you help ! So i bought a new graphics card,the Radeon R9 290 and i have the following problems 1)When i post up the pc instead of the BIOS image i am getting those random artifacts http://i57.tinypic.com/vhrm0n.jpg 2) In random times my monitor freezes with...
Graphic Cards
Artifacts 30s after turning on...???
Got this problem, just started, allows me just enough time to get into my bios to check on system before computer locks. My voltage is 11.77, EVGA tech support said that this card needs between 11.9 to 12.2 voltage to run. Because only 11.77 volts with no load the tech support thought it might...
Graphic Cards
Boot Screen and artifacts
When booting, the Windows boot.ini screen does not appear. It goes from my Bios directly to the windows install screen. I want to run in safe mode to check on artifacting (green dots) that started to appear, but I never get the choice. Is there something in 'msconfig/boot' that I need to highlite?...
General Discussion
dual monitor problem (primary monitor disappears)
I've searched some forums and while i have found all sorts of dual monitor problems i haven't found this one. I have a MSI M670 laptop ( with nvidia 6100Go graphics card ) and a Samsung SyncMaster T240HD. I always connected my monitor with a VGA cable on my windows xp and everything worked fine....
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:45.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App