Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: new driver installed ... Monitor not responding?

26 Nov 2009   #1
mseals

windows 7
 
 
new driver installed ... Monitor not responding?

ok I have no idea on this one and the good news is i can't fix it LOL.

i have an hp m9340f purchased a couple new nvidea graphics cards when I started getting the noisy fan issue .

Installed windows 7 everything worked great but was having problems with windows media center after I went to a 56k connection so i decided to format start over,
Everytime it installs the drivers for my nvidea graphics card my monitor goes black and has no signal. i tried both dif cards. same problem. I am guessing it is the recommended settings but since I only have one monitor I can't change the settings cause.. can't see to do it .. and I have no other monitor to hook to to try.
I can start up in safe mode so any idea's how to fix this issue or change it all to 800 x 600 so i can see when it starts up with new drivers .....


My System SpecsSystem Spec
.
26 Nov 2009   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mseals View Post
ok I have no idea on this one and the good news is i can't fix it LOL.

i have an hp m9340f purchased a couple new nvidea graphics cards when I started getting the noisy fan issue .

Installed windows 7 everything worked great but was having problems with windows media center after I went to a 56k connection so i decided to format start over,
Everytime it installs the drivers for my nvidea graphics card my monitor goes black and has no signal. i tried both dif cards. same problem. I am guessing it is the recommended settings but since I only have one monitor I can't change the settings cause.. can't see to do it .. and I have no other monitor to hook to to try.
I can start up in safe mode so any idea's how to fix this issue or change it all to 800 x 600 so i can see when it starts up with new drivers .....
Hi and welcome

Have you tried to go into device manger to see if the driver is installed correctly? type device manager in search go to the display tab. Is you card listed? does it have a yellow triangle on it?

are there any other "unknown" devices with yellow on them?

Kenn J++
My System SpecsSystem Spec
26 Nov 2009   #3
mseals

windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by mseals View Post
ok I have no idea on this one and the good news is i can't fix it LOL.

i have an hp m9340f purchased a couple new nvidea graphics cards when I started getting the noisy fan issue .

Installed windows 7 everything worked great but was having problems with windows media center after I went to a 56k connection so i decided to format start over,
Everytime it installs the drivers for my nvidea graphics card my monitor goes black and has no signal. i tried both dif cards. same problem. I am guessing it is the recommended settings but since I only have one monitor I can't change the settings cause.. can't see to do it .. and I have no other monitor to hook to to try.
I can start up in safe mode so any idea's how to fix this issue or change it all to 800 x 600 so i can see when it starts up with new drivers .....
Hi and welcome

Have you tried to go into device manger to see if the driver is installed correctly? type device manager in search go to the display tab. Is you card listed? does it have a yellow triangle on it?

are there any other "unknown" devices with yellow on them?

Kenn J++
ok it just says needs to be restarted .. once I restart .. i can't see anymore to check anything .. I have toi adjust what ever while in safe mode
My System SpecsSystem Spec
.

26 Nov 2009   #4
mseals

windows 7
 
 

ok i started safe mode went to device manager and I do have one thing with the little triangle .. Ehome infrared reciever . that is it .. everything else looks great and yes I have newest drivers straight from the nvedia website (spelling is bad I know)
geoforce 8400gs is card I have in presently
intel quad core q6700
8g ram 4g usable on the 32 bit system

gonna install the 64bit willlet you know if this fixes ,, be back
My System SpecsSystem Spec
26 Nov 2009   #5
mseals

windows 7
 
 

ok reinstalled on 64 bit everything working kinda scared to update the video drivers.. if it isn't broke LOL... worked good last time till i updated ... maybe i'll wait .. thanks for all the input
My System SpecsSystem Spec
Reply

 new driver installed ... Monitor not responding?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Driver gave me BSOD, I installed new ones now down to 1 monitor from 3
I have 3 monitors & recently upgraded my video card. I was having issues with the drivers & was getting the BSOD. I posted a thread in the BSOD section & they suggested I re-install the drivers, which I did, but now I'm down to 1 monitor instead of my triple monitor setup. Here is the...
Graphic Cards
Display driver AMD driver stopped responding and has successfully...
Hey guys, recently my brother built a pc for me and everything is fine and running smooth but I keep getting this annoying error when I play like multiple clients of a game or just Call of Duty. http://i59.tinypic.com/2ajneie.png Like if I got 6-7 windowed clients of rose online and listen to...
Drivers
installed HD 2600 pro card, installed AMS driver, but no ccc software?
I was wondering if this would help? http://www.sevenforums.com/graphic-cards/195195-fix-catalyst-control-center-ccc-will-not-open-install.html I see no evidence that the AMD driver installed at all. Right click desktop does not show ccc, and ccc is not in the lower right panel. Windows...
Graphic Cards
Installed USB3 driver on Win7 - monitor goes blank
I installed a Sabrent 2-port PCIX-USB3 "black" card into my HP P6228 desktop PC running Win7 Home Premium 64bit. I installed a driver from their web site, and everything continued to work OK, except the USB3 appeared to run only a bit faster than USB2. I opened a problem case with Sabrent and they...
Drivers
Device status - no driver installed, but driver IS installed
I don't think this is a driver problem per se; I think it's Windows. Every now and then my WiFi stops working, and if I go to dev mgr, the General tab tells me that "No drivers are installed for this device" for device status. On the other tabs, however, I have all the details on the installed...
Drivers
New computer dual monitor not responding
I was just wondering what may be causing this issue: I connected our computer to the front and back projector of a church and the dual set up seems ok, however when I try to play a video ( VLC using this set up: http://superuser.com/questions/87436...tor-on-windows) nothing happens everything...
Virtualization


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:49.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App