Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Monitor Signal With Nvidia 6200SE TurboCache

05 Dec 2009   #1
Hishighness

Windows 7
 
 
No Monitor Signal With Nvidia 6200SE TurboCache

Hey all, I have used the search feature but it seems like others are having different problems with the 6200 than I am.

Whenever I install either the Default Windows 7 found driver or the Nvidia 195.62 Driver for my 6200 video card my system boots up, shows the Windows 7 startup screen and then the screen goes black like I had unplugged the monitor, the only way I can get video back in normal mode is to go into Safe Mode and disable the Video Card.

I've seen that it might be a refresh rate issue, but it won't let me change the refresh rate, the only option I have is "Use Hardware Default Setting"

Here are my system specs.

- HP m7350n Media Center PC
- Windows 7 Ultimate 32 Bit
- Motherboard: Asus P5LP-LE
- Video Card: Nvidia 6200SE TurboCache

Thanks for your time.


My System SpecsSystem Spec
.
06 Dec 2009   #2
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Your motherboard is too old. Your only hope is to go to Intel's wesbite to find drivers for

  • Northbridge: Intel 945P
  • Southbridge: Intel ICH7DH
Then install the NVIDIA website driver after, if you do.
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #3
Hishighness

Windows 7
 
 

Well that's weird, it works on XP fine, why would switching to Win7 cause a motherboard issue?
My System SpecsSystem Spec
.

06 Dec 2009   #4
torrentg

7600.20510 x86
 
 

XP = XP

7 = 7

Two completely different OS.
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #5
reghakr

Windows 7 Pro & Vista Home Premium
 
 

Is there a cursor on the black screen? If so, tap Alt-Ctl-Del to bring up Task manager, Now choose new > Task, and type in Explorer.exe.

Sounds strange but it happened to me and started normally ever since.
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #6
Hishighness

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by torrentg View Post
XP = XP

7 = 7

Two completely different OS.
Motherboard = Hardware

OS = Software

Quote   Quote: Originally Posted by reghakr View Post
Is there a cursor on the black screen? If so, tap Alt-Ctl-Del to bring up Task manager, Now choose new > Task, and type in Explorer.exe.

Sounds strange but it happened to me and started normally ever since.
No, unfortunately not, it's completely blank as if I pulled the cord from the monitor out of the video card.
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2009   #7
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Yes, so let's say in the year 2250 your computer still exists and there's Windows 52. Is your computer still going to work then?

Being wise isn't going to solve any issues that can't be solved.

You were already given the best advice anyone can give. How about reporting on your findings about that?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Monitor Signal With Nvidia 6200SE TurboCache




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Monitor losing signal after installing GPU drivers (NVIDIA)
Every time i install the GPU drivers for my Zotac GTX 780, the computer starts crashing a minute or two after the boot. I can access the desktop for a short period of time before the monitor goes black and/or loses signal. Sometimes I can't access it at all. There are no problems when not having...
Hardware & Devices
Monitor signal keeps going out.
My setup is currently a 1280x1024-1920x1080-1920x1080, the small monitor is an acer and the two big ones are both asus. So recently i have had the problem that the monitor on the far right keeps losing signal, it turns black for a few seconds, then it comes back on and the HDMI source logo thing...
Graphic Cards
no signal on monitor
when I switch on the computer, on the monitor, I just see the start window and green dots running, then the monitor screen went black and say 'no signal', I can't even switch off the computer unless holding the switch button for a while. How to fix this problem?
Graphic Cards
Video signal lost and pc shuts down on Win 7 64 bit with NVIDIA GT 320
In the last few days I have experienced a serious problem that is preventing me to use my desktop pc. The computer is an Acer Aspire AX3900 running Windows 7 64 bit with Intel i5 processor, 6 Gb RAM and NVIDIA GT 320 graphic card. This is what has been happening: when I boot the pc, both in...
Graphic Cards
Second monitor won't get a signal
ive been trying to set up dual monitors vid primary monitor with a DVI cabel and secondery monitor with a VGA cabel but the second monitor won't get a signal and the computer wont find it.. Im using windows 7 x64 ultimate ATI radeon HD 4550 i runned dual monitors before when i had windows...
Graphic Cards
No Signal on monitor
Using win7 home premier for 2 months no problems. Went away for 30 days, came home and booted the computer (HP s3220n). After the windows splash screen, the monitor (Westinghouse LCM-22w3) read "no signal". Booted into safe mode & uninstalled the graphic device (nvidia geforce 6150se nforce 430...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:04.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App