Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Lost external display after upgrading

06 Dec 2009   #1
vladnik

Windows 7
 
 
Lost external display after upgrading

Upgraded a Lenovo Thinkpad T60 notebook with ATI x1300 integrated graphics (CPU: Core2Duo 2Ghz; Memory: 3 GB). After the upgrade the system won't display any image any external monitor. System does recognize the monitor (displaying model and manufacturer info), but the screen just remains black.

The laptop display works fine, including Areo. (switching off Aero doesn't solve the issue).
ATI doesn't officially support the x1300 for Win7, but the Vista driver is supposed to work fine)

System is running ATI driver 8.561.0.0 (auto install by Windows update)
BIOS upgraded to lastest version

Flat out of ideas... any help greatly appreciated.


My System SpecsSystem Spec
.

06 Dec 2009   #2
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Install the Vista driver from ATI's website like this:

In device manager, right click the card. Update driver software. Browse. Let me pick. Have disk. Browse. Find the .inf in C:\ATI. Double click it. Hit ok. Hit next.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Lost external display after upgrading




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Lost my display color
I have no color on my display at all, everything is black and white. I've tried changing the theme and window colors, but everything still black and white. Does anyone know what could be the issue? Thanks a bunch, Tracie
General Discussion
Upgrading MoBo and CPU - no display on boot
Before I begin I just want to make it known that I have built over 25-30 custom PCs and have never had any serious issues. If I do run into something I usually figure it out very quickly but I troubleshot for about 6 hours today with my new MoBo and CPU and still couldn't get to boot with a...
PC Custom Builds and Overclocking
Another External H Drive is Not Accessible After Upgrading to Win 7
I have just upgraded to Win 7 and want to use old hard drive (Seagate 500 gb) as external usb drive. Other drives work just fine in the caddy. However, when I connect this Seagate drive it does not show up in disk management. In device management it does show as USB Mass Storage Device. ...
Hardware & Devices
Lost external display after upgrading
Apologies if the answer to this has already been posted but I've searched and can't find an answer. Using standard VGA graphics adapter on an acer aspire 5920G, I've been able to connect my laptop to tv and use dual monitors without a problem for a while. However, I've just upgraded to...
Graphic Cards
external device issues since upgrading
Hi, i'm not sure this is the right forum. If not, I apologize. Anyway I have 3 external harddrives I often connect to my HP Pavilion. They connect fine, and I have no issues accessing data. However whenever I tranfer large amounts of data either way, the drive will just go dead. If I try to...
Hardware & Devices
lost base programs when upgrading from Vista to 7
I just upgraded a 32 bit windows vista Sony Vaio to 64 bit windows 7, but all the shortcuts and original programs (accessories, dvd writers, etc.) installed by Sony are gone. Would like to know how to get these programs back. I had try to use the disc that came with the computer but it actually...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:13.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App