Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: 6200 TurboCache no 3D or aero

10 Dec 2009   #1
leveliv

Windows Seven Ultimate Edition
 
 
6200 TurboCache no 3D or aero

I recently installed Win 7 Ultimate on my machine and I figured this card may have problems cause it wasn't the newest card on the block but.

I have googled around and people have been having problems with it, some solved it by using the old Vista drivers (apparently that works) or just by buying a new video card.

Anyways, I have an XP partition as well and it works flawlessly on that install, I can play games with full 3D and everything however when I boot into Win 7 I can't use Aero and I can't play any 3D games. I looked at the card under Device Manager and there was no errors etc. I ran dxdiag and that says D3D is enabled. but DirectDraw Accel was not available as well as AGP Texturing (given it is a PCI-E card)

I am using the latest Windows 7 Drivers from Nvidia.com If anyone can help with this that would be great. Thank you.


My System SpecsSystem Spec
.
10 Dec 2009   #2
thefabe

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3
 
 

Welcoime to seven forums leveliv: Part of your problem is possibly due to the fact your not meeting the minimum system requirements for Ram. Windows 7 system requirements - Microsoft Windows Also if you scroll down the page you'll see a bunch of issues regarding the 6200 card. And no solution at this time. Fabe
My System SpecsSystem Spec
11 Dec 2009   #3
Legacy

Windows 7
 
 

768 mb system ram and that video card are fine for Aero. Install the driver from NVIDIA's site.

If that doesn't help, update the chipset/motherboard drivers and especially the mainboard bios.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 6200 TurboCache no 3D or aero




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Win 7 & GeForce Go 6200
Hey all! I'm new to the forum and lookin for a bit of help. Here's the deal: I'm running Windows 7 on a notebook with a GeForce Go 6200. No aero, and under the Device Manager, the video card shows up as "Standard VGA Graphics Adapter". I tried going through the Nvidia drivers online but they...
Graphic Cards
Anyone Knows How To Disable Turbocache on 7100GS?
This is my first post so first of all, HELLO TO EVERYONE :D.. Well, the problem is that, i recently bought a Geforce nVidia 7100GS 128MB PCI-E with TurboCache, and even though the videos are working better than before, and I can see best graphics than before, It works like $H137.. The piint is...
Graphic Cards
GeForce 6200 512MB AGP 8X running Windows Aero
I just wanted to share with anyone my experience with Windows 7. I couldn't get my GeForce 6200 to run Windows Aero in Windows 7. Every driver installed in fact didn't even get my GPU to start. Thanks to a tip by "johngalt" I used DriverMax to save the working driver in Vista and brought it...
Graphic Cards
No Monitor Signal With Nvidia 6200SE TurboCache
Hey all, I have used the search feature but it seems like others are having different problems with the 6200 than I am. Whenever I install either the Default Windows 7 found driver or the Nvidia 195.62 Driver for my 6200 video card my system boots up, shows the Windows 7 startup screen and then...
Graphic Cards
GeForce 6200 TurboCache not working properly
Hello; I've done some searching and experimenting, and at the moment I'm at a loss. I've recently (a few hours ago) installed Windows 7 on my computer, at the same time as installing a new master HD. Most of the system came back up fine, with the exception of my second monitor/nVidia GeForce...
Graphic Cards
Geforce 6200 Turbocache - No aero
Hi all, my first post on this forum :) I have just installed Windows 7 on my PC who have a Geforce Turbocache 6200 (128 meg / PCI-E) And aero don't seems to work. When i launch an evaluation test, i says "Could not measure video playback". I have the latests drivers from Nvidia,...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:35.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App