Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Trying to Solve problem

16 Feb 2010   #31

windows 7 x64

I had a similar problem with my new build. I have an i5-750 with an HD 5058.

After a fresh instaill of W7 x64 I installed Fire Fox then AVG then Zone Alarm. Then I started chain crashing with the grey/green verticle lines, similar to a lot of people with 5850's.

As soon as I uninstalled Zone Alarm my system became stable again and I haven't crashed since. So I would say it is a conflict with other software/drivers you have installed.

I'd suggest a fresh install and testing your system for stability after each progam is installed. Hopefully! then it will be as simple for you to fix as it was for me.

My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2010   #32

7 Ultimate x64

Quote   Quote: Originally Posted by Garhardy View Post
i did mem test and it went horrible. i tested each stick individually at 9-9-9-20 at 1.7 v and went perfect for 3 of them 3 passes per. and 1 stick had a couple errors. dropped down to 3 sticks and it is more stable. i played bioshock for 1 hour before any problems. oc'd proccesor at 3.8 ghz. Wonder if i need different ram. Going to run memtest overnight on the 6 sticks. see how many errors i get then. only did one successful pass last time. I am using ocz3g1333LV4GK
RMA the RAM. If you can't pass memtest at stock settings, the RAM is bad. Keep the good kit, return the bad one.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2010   #33

Windows 7 x64bit

Ok so i ran memtest last night for 9 hours with no errors. I guess one of the sticks was bad. But i am now running 6 gigs of the ocz3g1333l4gk at 1600 with 1.7v with 9-9-9-20 and 2t. No problems with 9 hours of memtest. The new power supply will be in today. But i do not see a need to put it in yet if the only problem i am having left is the stupid " ati driver has crashed and recovered error". That is annoying. i never oc'd my rig before because it was not stable enough for me to feel comfortable. Now that i have eliminated that error, i have my x4 965 running at 4.0 Ghz. idle at 27 degress and full load of 46 degrees. I have my hd 5850 clock at 850/1200 (orginally 750/1125) idle at 32 and full load of 50-60.Wondering if i should keep or return the power supply. i know the one i have is not the best but it is currently doing it job. The display driver error is so frustrating, i might check audio devices, that might be causing it to clash.
Because i can run furmark stability test with gpu at 100% at 57 degrees for 4 hours no display driver problems.
My System SpecsSystem Spec

16 Feb 2010   #34

Vista Ult64, Win7600

Hi, what monitor have you got, it is not mentioned in your specs?

Hi, this is just a simple way to see what is on your machine.At the Start Orb / Search, type into the box, SYS, click on the System Information at the top of the search Menu,

This will open up a page with some information on it. Take a picture of the page using the Snipping tool and post it up here.
I would just like to have a look at it,
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2010   #35

Windows 7 x64bit

Hp l2045w

Ok as soon as i get home from work i will make sure to send the pics up here.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2010   #36

Vista Ult64, Win7600

Good man. Thanks.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2010   #37

Windows 7 x64bit

Which details would you like snips of?
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2010   #38

Vista Ult64, Win7600

Hi, The Sys one to start with.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2010   #39

Windows 7 x64bit

Ok i should have it up in about 2 1/2 hours. i will add other i think would be necessary.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2010   #40

Windows 7 x64bit


Attached Thumbnails
Trying to Solve problem-sysinfo.png  
My System SpecsSystem Spec

 Trying to Solve problem

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
How to solve this problem
hi, I have a problem with my old images. I was in search of any folder lock for windows7 and its was windows7 ultimate x86( 32bit) my old PC. i searched in Google with these words "folder security software for windows 7" but don't know which 1 i was used for this. after a 1 year approx. ...
Music, Pictures & Video
help solve BSOD problem
find someone solve my BSOD problem.Here's my dump file. Please let me know if you have any suggestions.
BSOD Help and Support
Cannot use IE9. How do I solve the problem?
You could try resetting IE9 to its default settings. You could also see if these Microsoft articles help. Internet Explorer 9 Help and How-to - Microsoft Windows How to reinstall or repair Internet Explorer in...
Browsers & Mail
I need Your Help to Solve a Problem
When windows 7 starts I get this message "There was a problem starting msirhl32.dll the specified module could not be found" Please help me to find a suitable solution Thanks in advance
System Security
Can someone PLEASE help me solve this problem?
WLM problem...please solve it urgently..plz :(
it was working fine in my windows 7 built 7260 ultimate....but now everytime i try to sign in to WLM...i get error code 80048820 :(:cry: i need to use it for an important work after an please if you can...solve it.. i would be thankful to you :) bye :)

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:07.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App