Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: enable sli wont show up in control console


22 Feb 2010   #1

windows 7 ultimate
 
 
enable sli wont show up in control console

hello all, i have an asus a8n-sli with 2 8800gt zotac , however 1 has 512 mb of memory and the other has a gig.. i have a 3200+ athlon 64 that im running windows 7 ultimate 32 bit... with a gig of ram.. windows runs good i have the updated nvidea drivers, both of my cards show up in device manager and working properly... but when i go into nvidea control panel to enable sli.. there's nothing there to do it.. there should be something that says enable sli correct? under the 3d settings ... i have the 1st 8800gt with the 1 gig in the main slot with the asus connector facing the right way, ez plug is plugged in and the ez selector card is set to dual.. also the the power plugs are connected into the cards.if any1 could help me out im plz! video drivers are 196.21 (8.17.11.9621) direct x 1.0 (6.1.7600.16385)



My System SpecsSystem Spec
.

22 Feb 2010   #2

Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7600)
 
 

problem with it is you the video cards are not the sames size in memory

there is a work around for it

How to Enable Coolbits

Click on your Start Menu in the Windows Task Bar and select Run. When the command box opens, type "regedit" (without the quotes) and press OK. With the registry editor open (shown below), go to HKEY_LOCAL_MACHINE \SOFTWARE \NVIDIA Corporation \Global \NVTweak (expand the menu using the "+" expansion buttons to locate this menu item). Click on "NVTweak" in the menu. Next, right-click on the empty space inside right window and choose "New>DWORD value". Name the value "Coolbits" (without the quotes).



Step 2.Within the Registry Editor, right click on Coolbits and choose Modify. Change the Value data to "18" (without the quotes) and click OK. Exit the Registry Editor.
My System SpecsSystem Spec
22 Feb 2010   #3

windows 7 ultimate
 
 

OK now that I've done that will something show up to enable it... or did i just do it manually and it doesn't have to show? cause i don't see anything ...even after a reboot.

AND THANK YOU!!!
My System SpecsSystem Spec
.


22 Feb 2010   #4

win 7 ultimate32bit, Win8.1pro wmc 32bit
 
 

hi fez04, in the nvidia control panel, in the left hand pane do you see "3d settings" if you do, expand the list and there you should see " set SLI configuration" hope that helps you
My System SpecsSystem Spec
22 Feb 2010   #5

windows 7 ultimate
 
 

i see the 3d settings but for some reason the sli options doesn't show up that's why I'm askn does it have to show?

here's some ss of what i have...shows both info including bios and ext..

Imageshack - sscontrolpanel.png

1st 8800gt
Imageshack - 1st8800.png

2nd 8800gt
Imageshack - 2nd8800.png

PLZ HELP
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2010   #6

Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7600)
 
 

okay 2 questions do you have the sli bridge on both cards
and do you have sli turned on in the bios (if it has this option)
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2010   #7

Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7600)
 
 

this is what you should see

My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2010   #8

windows 7 ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Beastie View Post
okay 2 questions do you have the sli bridge on both cards
and do you have sli turned on in the bios (if it has this option)

i do have the bridge on both cards....i have the manual for the board and i have it all set up right.. its facing the right way too.. as far as the bios i don't need to enable it..
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2010   #9

windows 7 ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Beastie View Post
this is what you should see


yeah and in my pics u can see it doesn't show up
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2010   #10

windows 7 ultimate
 
 

FIXED!! thanks every1 ....i had to enable pci express first over just pci... it was set to load video card pci over pci-e in bios...
My System SpecsSystem Spec
Reply

 enable sli wont show up in control console




Thread Tools



Similar help and support threads for2: enable sli wont show up in control console
Thread Forum
Where is Volume Control ? Mic Enable & Disable Sound & Audio
Solved Cant enable Show desktop General Discussion
Regedit wont run, and grant admin full control context menu wont work General Discussion
Enable applications to control system volume Sound & Audio
CoD4 console wont show Gaming
Wireless adapter wont enable Network & Sharing
show what windows does in console System Security

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:49 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33