Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: hdmi in black and white


04 Mar 2010   #1

win 7
 
 
hdmi in black and white

posted this on microsoft answers too... nothing useful yet.

built myself a screamer, core i7 920, gigabyte x58, 6gb triple channel ocz ram and a powercolor (ati) 5770. got it running, hooked it up via hdmi to my sony bravia 40" and everything was sweet. after about a week, the color disappeared. i get color on the sony during POST and the windows 7 (x64) logo but as soon as windows loads: no color on the sony. if i switch to vga, i get color. but it is a 30 foot run to the sony and i get ghosting via vga. i have checked and rechecked all color and resolution settings in both windows and catalyst 10.2 control panels. i was about to rma the video card but the color during POST and windows startup makes me think it will do no good. i have been scouring google for answers but as yet i haven't found the answer.

help anyone?

My System SpecsSystem Spec
.

05 Mar 2010   #2

Windows 7 Home Premium (64-bit) SP1 RTM
 
 

It will be a setting in CCC. Open CCC - Desktop & Displays - Right click on small HDTV - Configure - Colour - Saturation - set to 100. Also check that the correct pixel format is set.
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2010   #3

win 7
 
 

"It will be a setting in CCC. Open CCC - Desktop & Displays - Right click on small HDTV - Configure - Colour - Saturation - set to 100. Also check that the correct pixel format is set. "

i swear i checked that, but i will double check tonight. i did however make sure the res was correct. as i said, everything was working fine and then not... windows is like that... ;-)

thanks for your input, i will post back if that is it.
My System SpecsSystem Spec
.


05 Mar 2010   #4

win 7
 
 
resolved!!!

well, first of all, in ccc 10.2 the color settings where you described does NOT have saturation. there is a saturation setting under "avivo video", which was set to 110. but while i was playing around with the advanced color settings i decided to reset all to factory defaults... bingo!

i still have no idea which setting was out of whack (nor what caused it in the first place), but obviously something was.



thanks for looking and i hope this helps someone else who is as lost as i was.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 hdmi in black and white




Thread Tools



Similar help and support threads for2: hdmi in black and white
Thread Forum
black and white photos are black & sepia Music, Pictures & Video
display black and white only Themes and Styles
Black and White - actually works! Gaming
Solved How do you Get rid of White/Black Backgrounds of Images? Themes and Styles
Default Print to Black & White General Discussion
Black on White? Customization
Black and white 2 (game) compatibility Gaming

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:39 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33