Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No DVI signal detected after Win 7 updates processed


24 Mar 2010   #1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 
No DVI signal detected after Win 7 updates processed

Wonder if anyone can help with two (hopefully, unrelated) problems. I clean-installed Win 7 64 bit on a brand new build.

Problem 1: BIOS sees both SATA II HDDs (set as IDEs) but Win 7 only sees one.

Problem 2: Win 7 ran updates following fresh Win 7 install. After sytem reboot, my ViewSonic LCD monitor is showing 'no signal' (DVI to DVI connection). Tried my card on another PC - it definitely works. Plugged it back into my build - card worked fine. Until another Win 7 update / system reboot - and back to the original 'no signal'!

System:
XFX GeForce GT240
Asus 775 P5Q Pro Turbo
WD 640GB CAVIAR BLACK 7200RPM 32MB SATA-II x 2
Intel Core 2 Duo E7400 S775 2.8GHz

Many thanks in advance!


My System SpecsSystem Spec
.

24 Mar 2010   #2

WIN7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Arsik View Post
Wonder if anyone can help with two (hopefully, unrelated) problems. I clean-installed Win 7 64 bit on a brand new build.

Problem 1: BIOS sees both SATA II HDDs (set as IDEs) but Win 7 only sees one.

Problem 2: Win 7 ran updates following fresh Win 7 install. After sytem reboot, my ViewSonic LCD monitor is showing 'no signal' (DVI to DVI connection). Tried my card on another PC - it definitely works. Plugged it back into my build - card worked fine. Until another Win 7 update / system reboot - and back to the original 'no signal'!

System:
XFX GeForce GT240
Asus 775 P5Q Pro Turbo
WD 640GB CAVIAR BLACK 7200RPM 32MB SATA-II x 2
Intel Core 2 Duo E7400 S775 2.8GHz

Many thanks in advance!
Brand new build - you prob need to 'format' your other Sata drive!

Why are you not running Ahci esp if you want to hot swap/run raid etc in near future!

Driver install sequence to try
> OS
1.) Install Chipset drivers from Intel web site, then reboot
2.) Install IMSM drivers from Intel Website, reboot
3.) Install Graphic Card drivers, reboot (turn off antivirus/security etc first)
4.) Install LAN drivers from ASUS web site
5.) Install Audio Drivers
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No DVI signal detected after Win 7 updates processed




Thread Tools



Similar help and support threads for2: No DVI signal detected after Win 7 updates processed
Thread Forum
Cannot detect wireless signal, dropped moments after if is detected Network & Sharing
Windows 7 updates same for updates every time it checks for updates Windows Updates & Activation
Solved wifi signal drop after installing windows updates? Network & Sharing
No signal detected in WMC for no apparent reason Media Center
WMC and TV Tuner - No Signal / Too Weak a Signal Media Center
External Display - no signal detected Media Center

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:56 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33