Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Gainward HD 4870 X2 on w7

27 Mar 2010   #1
Tanis

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Gainward HD 4870 X2 on w7

Hey everyone. I'm not sure if this has been posted before, if it has i apologize, as i could not find a thread that matched my issue.

So basically this is the problem:

A friend of mine told me to get a windows 7 cd because it was better than the OS i was previously running (Windows Xp Pro SP3), so i did, i got the 64 bit ultimate version, and i installed it without error.

Now that the installation is done, it would proceed to the desktop, where windows 7 had (to my suprise) installed pretty much all my drivers. The only problem is, that it was lagging terribly.

Imagine that you set your taskbar to hide itself automatically right? Now imagine yourself sliding your mouse down to the taskbar, to make it show itself. This action is used many times a day, but for me, it takes the taskbar about 15-20 seconds to show after i put my mouse to it.

This goes for everything too. When i double click a random folder, it takes the folder about the same amount of time to start, and it's just really acting slow. If i open google to do a quick search, the text i write comes after i've actually pushed the keys on my keyboard, it's unbelievably annoying!

So thats the problem, the thing is, that when i deactivate the driver for my graphic card, the lag stops immediately, i can use windows normally, and it responds perfectly to every single click i make, so ofc. i thought that windows 7 gave me a wrong driver.

I've since then tried to download and install pretty much every single driver for my graphic card, with no success so far. So now i'm asking you guys, cause i'm sure if anyone knows, the answer lies here

Just to let you know, when i had windows Xp installed, i downloaded my display drivers directly from Gainwards website, because my mate told me that the drivers there are optimized for my card. Problem is, since i got windows 7, i can't get my drivers from Gainwards website, because now they only show nvidia cards as a driver download solution, so all drivers i've installed so far has been from ati's website.


My System SpecsSystem Spec
.
27 Mar 2010   #2
Zen00

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Yeah, if they're not offering Windows 7 support, then there's nothing you can do about it but rely on the ATI drivers.
My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2010   #3
Tanis

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Zen00 View Post
Yeah, if they're not offering Windows 7 support, then there's nothing you can do about it but rely on the ATI drivers.
I'm pretty sure it's not because i have windows 7, it's just that they don't support radeon drivers anymore, so i can't get them from there.
My System SpecsSystem Spec
.

27 Mar 2010   #4
smarteyeball

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tanis View Post
i downloaded my display drivers directly from Gainwards website, because my mate told me that the drivers there are optimized for my card
lol. It would be nice if that were true. Too bad they'd be several versions behind that would rarely have the latest game fixes


Anyway, what version driver version are you running now?

The latest official drivers are Catalyst 10.3

It may be worthwhile unistalling the current drivers, running driver sweeper in safe mode and then rebooting normally and installing the latest drivers.

http://www.guru3d.com/category/driversweeper/
My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2010   #5
Tanis

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by smarteyeball View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Tanis View Post
i downloaded my display drivers directly from Gainwards website, because my mate told me that the drivers there are optimized for my card
lol. It would be nice if that were true. Too bad they'd be several versions behind that would rarely have the latest game fixes


Anyway, what version driver version are you running now?

The latest official drivers are Catalyst 10.3

It may be worthwhile unistalling the current drivers, running driver sweeper in safe mode and then rebooting normally and installing the latest drivers.

Guru3D - Driver Sweeper
Well as i stated, i pretty much tried every driver, and i have used driver sweeper and updated to the latest version (10.3) without any luck, the system is still acting like i'm on a commodore 64
My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2010   #6
Zen00

Windows 7 Ultimate x64
 
 

There are some 10.3b drivers, there's a link to them in the Catalyst drivers thread.
My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2010   #7
smarteyeball

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tanis View Post
Well as i stated, i pretty much tried every driver, and i have used driver sweeper and updated to the latest version (10.3) without any luck, the system is still acting like i'm on a commodore 64
I know you stated you tried different versions, but you didn't mention using driver sweeper

Are both cards and all cores being detected?
My System SpecsSystem Spec
29 Mar 2010   #8
Tanis

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by smarteyeball View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Tanis View Post
Well as i stated, i pretty much tried every driver, and i have used driver sweeper and updated to the latest version (10.3) without any luck, the system is still acting like i'm on a commodore 64
I know you stated you tried different versions, but you didn't mention using driver sweeper

Are both cards and all cores being detected?
I know i didn't, but i am using it

Anyways, it detects everything, both cores on gpu and cpu, ram, hd, i get no error other than i have no driver installed for my graphics card, because i have to keep it disabled in order to use the computer.

I really don't want to go back to xp, since i actually like w7 quite a lot.. so i hope someone out there has an answer that'll help me.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Gainward HD 4870 X2 on w7




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Gainward GTX 770 OC Phantom Fan Problems
Okay, so i just got my new GTX 770 and so i installed etc all kush but when i boot 2 fans run normal and one spins once and then stops, once at the log in screen the fan that stops still wont spin and the other 2 spin at what sounds like max, anyone else had this or know how to fix it? My PSU...
Graphic Cards
GTX 580 Gainward Phatom 3GB on BIOSTAR TH55B-HD motherbored
Hi I was thinking of buying a GTX 580 Gainward Phantom 3GB graphics card but I am not too sure if it would be compatible with my graphics card. I was hoping someone here could help me out. Here are the specs of my motherboard: TH55B HD :: Motherboard :: BIOSTAR And here are the specs of...
Graphic Cards
Opinions on gainward gpu's
hi all,I'm still researching components for future build,and have been reading up on gpu's.All I am after really is some feed back on,Gainward products'the geforce gtx 570 phantom in particular,if no one has experience in this particular model,general info on Gainward on a hole would be great.
Graphic Cards
Gainward Geforce GTX 460 1GB golden sample
System specs: Corsair 650W 4GB ram Gainward GTX 460 1 gb golden sample Cpu: Intel Pentium E6300 / 2.8 GHz Running Windows 7 64-bits Monitor: LG Flatron W2243S 23,5" Now to the problem. I cannot connect my monitor from VGA to DVI input on my graphic card. My screen turns either blue, or...
Graphic Cards
Win 7 refuses Gainward 4850 GS (1024 MB)
Hi, I have installed a Gainward 4850 GS (1024MB)-graphics-card on my Vista 32-PC. The graphics-card works fine under Vista. But when I try to install Win7 (either 32 or 64 Bit) it is allways the same problem: the installation-process succeeds up to the point when Win7 restarts after installing....
Graphic Cards
Gainward HD4830 Desktop problem
Hy! I'm new in this forum, and sorry for my english, i never learn, and i'm from Hungary. My problem is the videodriver. I think. Now i have Windows7 build 7600 x64 OEM. Before this build i try all of the beta and the RC also in version x86 and x64, and all of the same. After a clean install the...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:54.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App