Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Can't select 2x 9800GTX+ SLI as vid source, VGASAVE =\

28 Mar 2010   #1
OmegaPhantomX

W7 64-bit
 
 
Can't select 2x 9800GTX+ SLI as vid source, VGASAVE =\

Okay, I've been having this issue for a while now.

With W7 64-bit, everything loads fine. I went to go play the game I helped beta test since june (League of Legends) and it tells me: sorry your GFX card doesnt have shader 2.0.

So I'm like, okay wtf, I know my brand new dual 9800GTX+ cards have v 4.0 shader.

So i check my GFX settings, VGASAVE is running on "Default Monitor"

So i go through the usual rigamarol (sp?) because I figured w7 64-bit just gave me crap drivers through Win Update.

Uninstalled the drivers, deleted all driver data from registry and left over folder, manually and using driver cleaner.

Then i get to the down and dirty in safe mode, and install the newest NVIDIA drivers. I reboot back into safe mode just to make sure everything looks good.

So far so good, it see's my vid cards in device manager. Then i boot back in 7, regularly.

Well, here we go again, shows my advanced vid properties as VGASAVE on DEFAULT MONITOR.

So I do a bunch of googling, get fed up, after many many many hours of not finding crap for a solid solution.

I reformat and install XP, same issue with VGA save, it see's my cards in device mgr, now heres the difference!

When i go through the driver circus again, after safe mode, I boot back into XP regularly, after installing said drivers in safe mode, i get a black screen after the XP load screen, then it kicks off to "NO SIGNAL".


Annnnny ideas? I'm getting s**t for help on the NVIDIA forums.

specs:

Core i3 2.93GHz (has integrated GFX on die, could this be the prob?)
Biostar TPOWER i-55
4gb Mushkin DDR3 1600
2x EVGA 9800GTX+
PC Power and Cooling 750W silencer 80%+ certified
WD 750GB 3.0GB/S Sata 7200RPM HD
Coolermaster HAF-922 Case


My System SpecsSystem Spec
.
28 Mar 2010   #2
OmegaPhantomX

W7 64-bit
 
 

Should I try get an outdated driver?
My System SpecsSystem Spec
29 Mar 2010   #3
OmegaPhantomX

W7 64-bit
 
 

Anyone?
My System SpecsSystem Spec
.

03 Apr 2010   #4
OmegaPhantomX

W7 64-bit
 
 

=\ really?
My System SpecsSystem Spec
03 Apr 2010   #5
Everlong

 

Have you got the drivers for your monitor? I'd also try upgrading your BIOS as well if you can.
My System SpecsSystem Spec
03 Apr 2010   #6
Rik55

Windows 7 Home Premium (64-bit) SP1 RTM
 
 

It sound like you are trying to install the drivers from safe mode? That wont work.

After XP's reinstall and from normal mode, you should have updated to SP3, install latest chipset drivers, installed directX Feb2010 and nVidias latest Geforce 197.13 driver. Then run Windows update to pick up all the hotfixes.
My System SpecsSystem Spec
04 Apr 2010   #7
OmegaPhantomX

W7 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Rik55 View Post
It sound like you are trying to install the drivers from safe mode? That wont work.

After XP's reinstall and from normal mode, you should have updated to SP3, install latest chipset drivers, installed directX Feb2010 and nVidias latest Geforce 197.13 driver. Then run Windows update to pick up all the hotfixes.

I've tried installing drivers in normal mode, and in safe mode. My XP version is SP3 already, ive installed the chipset drivers, and newest drivers. No luck.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Can't select 2x 9800GTX+ SLI as vid source, VGASAVE =\




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
9800GTX + Windows 7 clean install = fail
Hey guys. Prepare for a bit of a confusing post - I'm know to not make much sense sometimes ;)... Up until about a week ago my computer was happily running along until all of a sudden - POW! A good chunk of my games no longer launch. This happened to me back in the W7 beta and it was only...
Installation & Setup
Windows 7 9800gtx+
What direct X Should I be using with windows 7 and a 9800gtx+ evga nvidia. do i need to install any?
Graphic Cards
Nvidia 6600 GT "could not locate driver" vgasave
I installed 7 last night and found out it would not detect my nvidia 6600GT card, even though it is fully supported by windows 7. Found a lot of people had the same problem but no one really had a solution. This problem occurs when Windows 7 boots up in VgaSave mode (1200px wide max resolution)....
Graphic Cards
W7 not detecting my 9800gtx+
W7 won't detect my 9800gtx I recently bought nvidia's setup for 3d gaming, and didn't realize xp wasn't supported. So I've grabbed two spare HD's and installed W7 on them in RAID 0. So i've got an xps 600, and i've installed w7 fine on it. At first I put in a 7800 in and used f8 to boot...
Graphic Cards
9800GTX+ driver update problem
hello people, i'm having an issue with my graphics card driver. the card is a gigabyte 9800gtx+ with 1GB of DDR3 ram. at present i'm using 7.15.11.7798 drivers released for windows Vista x64 on windows 7 (build 7057). i've tried upgrading the drivers (most recently to version 186) but my screen...
Graphic Cards
BFG 9800GTX 512 or BFG 9800GT 1024
Have a choice of 2 cards. Which would you rather have.. BFG 9800GTX 512 or BFG 9800GT 1024
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:28.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App