Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Lost external display after upgrading

07 May 2010   #1
start1finish

windows 7
 
 
Lost external display after upgrading

Apologies if the answer to this has already been posted but I've searched and can't find an answer.

Using standard VGA graphics adapter on an acer aspire 5920G, I've been able to connect my laptop to tv and use dual monitors without a problem for a while. However, I've just upgraded to windows 7 and now find that the second display (i.e. the tv) is no longer identified. I checked for driver updates and it shows this is up to date, but I simply can't locate the external display any longer.

Quite simply it worked fine (connecting directly with HDMI cable) running under vista but has simply stopped under windows 7.

Any suggestions ?


My System SpecsSystem Spec
.

07 May 2010   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by start1finish View Post
Apologies if the answer to this has already been posted but I've searched and can't find an answer.

Using standard VGA graphics adapter on an acer aspire 5920G, I've been able to connect my laptop to tv and use dual monitors without a problem for a while. However, I've just upgraded to windows 7 and now find that the second display (i.e. the tv) is no longer identified. I checked for driver updates and it shows this is up to date, but I simply can't locate the external display any longer.

Quite simply it worked fine (connecting directly with HDMI cable) running under vista but has simply stopped under windows 7.

Any suggestions ?
If it worked in vista it should work here. What drivers did you use in vista? they should also work here in win 7. You just need to install it in "compatibility mode".

Ken
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Lost external display after upgrading




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Lost my display color
I have no color on my display at all, everything is black and white. I've tried changing the theme and window colors, but everything still black and white. Does anyone know what could be the issue? Thanks a bunch, Tracie
General Discussion
Upgrading MoBo and CPU - no display on boot
Before I begin I just want to make it known that I have built over 25-30 custom PCs and have never had any serious issues. If I do run into something I usually figure it out very quickly but I troubleshot for about 6 hours today with my new MoBo and CPU and still couldn't get to boot with a...
PC Custom Builds and Overclocking
Another External H Drive is Not Accessible After Upgrading to Win 7
I have just upgraded to Win 7 and want to use old hard drive (Seagate 500 gb) as external usb drive. Other drives work just fine in the caddy. However, when I connect this Seagate drive it does not show up in disk management. In device management it does show as USB Mass Storage Device. ...
Hardware & Devices
external device issues since upgrading
Hi, i'm not sure this is the right forum. If not, I apologize. Anyway I have 3 external harddrives I often connect to my HP Pavilion. They connect fine, and I have no issues accessing data. However whenever I tranfer large amounts of data either way, the drive will just go dead. If I try to...
Hardware & Devices
Lost external display after upgrading
Upgraded a Lenovo Thinkpad T60 notebook with ATI x1300 integrated graphics (CPU: Core2Duo 2Ghz; Memory: 3 GB). After the upgrade the system won't display any image any external monitor. System does recognize the monitor (displaying model and manufacturer info), but the screen just remains black. ...
Graphic Cards
lost base programs when upgrading from Vista to 7
I just upgraded a 32 bit windows vista Sony Vaio to 64 bit windows 7, but all the shortcuts and original programs (accessories, dvd writers, etc.) installed by Sony are gone. Would like to know how to get these programs back. I had try to use the disc that came with the computer but it actually...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:41.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App