Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Startup issues with ATI 4870

08 May 2009   #1
TheFlyingPope

Windows 7 64 RC 1
 
 
Startup issues with ATI 4870

I went to play Left 4 Dead on the 1.1 prerelease drivers and it crashed and locked up my system when loading a level. Since then, when ever i restart the computer my screen goes black at the login screen, i can log in but the screen stays black. The display works fine in safe mode. I deleted the video driver and then i can get back into windows, but when ever i reload the old 1.1 driver from windows update or the the latest driver from the ati website it goes back to a black screen when windows gets to the login screen.

Any help would be helpful.


My System SpecsSystem Spec
.
08 May 2009   #2
Captain Zero

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Try the WDM Catalyst 9.4 drivers. Make you get either the x32 or x64 versions for your OS.

Drivers & Tools | GAME.AMD.COM
My System SpecsSystem Spec
08 May 2009   #3
TheFlyingPope

Windows 7 64 RC 1
 
 

i did, same thing.
My System SpecsSystem Spec
.

08 May 2009   #4
Captain Zero

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Post your specs, maybe it's a PSU problem?
My System SpecsSystem Spec
08 May 2009   #5
TheFlyingPope

Windows 7 64 RC 1
 
 

e8400
4gb mushkin ram
ati 8750
Corsair 750watt psu
cant remember the mobo atm but i know it was a mid range asus
My System SpecsSystem Spec
08 May 2009   #6
Captain Zero

Windows 7 Home Premium x64
 
 

The 750w should be more than enough. Did you do an upgrade or fresh install?
My System SpecsSystem Spec
08 May 2009   #7
TheFlyingPope

Windows 7 64 RC 1
 
 

fresh install
it was working fine since i installed it until left 4 dead crashed
My System SpecsSystem Spec
08 May 2009   #8
Captain Zero

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Hmm, odd. Try clearing out any temp/tmp files. Also, L4D may have left a crashlog, see if it has any clues. . .
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2009   #9
djbb

7 Ultimate
 
 

L4d has issue with ieframe.dll in windows 7
i need to ctrl-alt-del to open task manager, open IE, close task manager, close IE, click L4D on the taskbar.
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2009   #10
mickey megabyte

ultimate 64 sp1
 
 

bizarre!

luckily my l4d doesn't have such problems.

quick tip, you can get to task manager quicker by using Ctrl-shift-Esc
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Startup issues with ATI 4870




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
New Startup Issues
System has suddenly started taking long time to boot.... Event Viewer list the following error messages: In order of ocurreence: ====================================== Warning: WLAN Extensibility Module has stopped. Module Path: C:\Windows\System32\bcmihvsrv64.dll Warning: WLAN...
General Discussion
Startup Issues
Hi Guys; My friend seems to have buggered her laptop. It is a Dell Inspirit n5030, W7 Home Premium x64. I'll give you a run through of the issues i'm having as it is right now. Booting into normal mode: No luck, splash screen freezes. Booting into safe mode: Can do. MBAM Scan in Safe...
General Discussion
Issues on startup again
Hi all, Getting tedious issues on startup. The first is simply nothing coming up on the screen. I PC whirs along with the fan sounding a bit louder than normal. I then hold in the power button and try again. I either get it powering up fine or the windows repair or (as today) a brief...
BSOD Help and Support
Please help - always startup issues...
Hi all, got a new PC with windows 7. Every time I boot it goes into startup repair only to never find an issue, I then restart and it's ok. Have disable all the startups (which solved the problems for a couple of days) so it's not anything interrupting the boot. Just getting a bit tedious. ...
General Discussion
Asus HD 4870 Issues
Hi all! I put together a rig not too long ago and have been playing a few games with it and recently have had some major issues with the Asus ATI Radeon HD 4870 card. The issue is that when I play Modern Warfare 2 or Oblivion the screen cuts to black and says no signal and the sounds hang and...
Graphic Cards
Startup Issues
I'm having troubles with my PC during startup. This usually happens 4-5 times before it will actually bootup. I recorded a video to help show the problem. Sorry for the poor quality, only thing I had was my phone. EYszTduhktM
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:26.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App