Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IDE Hardrive problem

23 Sep 2010   #1

windows 7 ( ultimate) /xp (home)
 
 
IDE Hardrive problem

HI all

When i put a IDE hardrive into my case
It picks nothing up in bois also wont boot on my windows hardrive.
The only thing it wants to boot to is my usb with linux mint on
the drive has no bad sectors and no viruses
it worked before !
i have a msi g41tm motherboard (very new)
windows seven ultimate

thanks saakeman


My System SpecsSystem Spec
.

23 Sep 2010   #2

Windows 7 x86/x64, Server 2008r2, Web Server 2008
 
 

Try to change your boot hard drive in your bios
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2010   #3

windows 7 ( ultimate) /xp (home)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mckillwashere View Post
Try to change your boot hard drive in your bios
Thats the thing , I tried to change it but it show no IIDE picked up or no SATA ( only usb boot device )
It gives no option to change boot up sequence for hardrive or dvd rom just for usb drive
When i unplug that drive it will boot up into windows

thanks saakeman
My System SpecsSystem Spec
.


23 Sep 2010   #4

Windows 7 x86/x64, Server 2008r2, Web Server 2008
 
 

Try to update your bios. an check and make sure the jumper is set to cable select or if its new take the jumper off.
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2010   #5

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Do you have the jumper set correctly on the second IDE HD ? Is the first HD, IDE ?
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2010   #6

windows 7 ( ultimate) /xp (home)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mckillwashere View Post
Try to update your bios. an check and make sure the jumper is set to cable select or if its new take the jumper off.
The bios is up to date (msi live update )
The jumper is off (i removed that black little thing that lets you put it into slave blah blah)
but still does that !
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2010   #7

windows 7 ( ultimate) /xp (home)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DocBrown View Post
Do you have the jumper set correctly on the second IDE HD ? Is the first HD, IDE ?
See when i plug this hardrive in i unplug the other one
because i want to install linux mint on it but the bois doesn't pick the hardrive up
it also doesnt pick the dvd rom up as bootable device
i run linux on a live usb and when the hardrive is in it doesn't pick it up
but when the other "windows" hardrive is in it picks it up
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2010   #8

Windows 7 x86/x64, Server 2008r2, Web Server 2008
 
 

On the IDE cable there will be 2 connectors (Normally, most people use sata now and most only come with 1 connector IDE cables Z Use the one furthest away from the MoBo side.
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2010   #9

windows 7 ( ultimate) /xp (home)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mckillwashere View Post
On the IDE cable there will be 2 connectors (Normally, most people use sata now and most only come with 1 connector IDE cables Z Use the one furthest away from the MoBo side.
Yes i only have on IDE PORT on my mainboard but my windows run from it so i unplug windows plug the drive in and also run the dvd rom (IDE) with the hardrive
but it doesn 't pick it up on the bios or linux mint
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IDE Hardrive problem




Thread Tools



Similar help and support threads for2: IDE Hardrive problem
Thread Forum
New Hardrive from old? Backup and Restore
Solved cloning hardrive Backup and Restore
Please Help, Please Help External Hardrive Help Please! Backup and Restore
I Cant install Mac on my hardrive Hardware & Devices
Time for hardrive RMA? Hardware & Devices
how to share my hardrive with another pc Network & Sharing
Can't access my hardrive Drivers

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:32 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33