Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Monitor keeps lossing signal after so many mins.

06 Jun 2009   #1

windows 7 HP 64bit
Monitor keeps lossing signal after so many mins.

Ive been running various builds of 7 since early this year and been very happy with them but now im just plain fed up.
My problem is my monitor keeps going off after the PC isnt used for a certain amount of time (seems like around 15mins) and i cant get it back on other than to hit reset or off and on again on the box.
This cant be good for the OS and its not good for any programs that were open at the time.
Ive got all the power save functions turned off so nothing should be sleeping or shutting down but it makes no difference.
My GFX card (ATI HD2600XT) is using up to date drivers so nothing need updating.
I had this a while ago with a few builds but ti settled down but now its happening every time i go away form the PC.

Got me thinking, why am i even bothering with 7 when XP was working fine anyway. Guess i just like to mess things up.

My System SpecsSystem Spec
06 Jun 2009   #2

Win 8 Release candidate 8400

hey fliplip

hello again I have an idea. Try booting in safe mode and see if it goes into coma. If not you can go into msconfig and find what is causing it.

Hope this helps

My System SpecsSystem Spec
06 Jun 2009   #3

windows 7 HP 64bit

Hi Ken.
Thanksfor the reply. I'll be sure to give that ago once ive checked out a few more things.
At the moment ive disabled the Power service to see if that makes a difference.
It could well be a driver issue though as i have lost signal to the monitor a couple of times recently when i was using the PC, doing video editing.
Ill keep you posted.

My System SpecsSystem Spec

08 Jun 2009   #4

windows 7 HP 64bit

Well i took your advice and tried safe mode. That seemed to work ok, had it on for a few hours while i went out.
I went back to normal mode and un installed and deleted the graphics driver, rebooted and W7 re installed the default one. That looked promising as my PC was on all evening.
Turned the monitor off when i went to bed and this morning blank screen again. Slightly different as the monitor wasn't saying no signal and the screen wasnt off, there was signal going to it but it was black (if that makes sence).
Ive tried the updated ATi driver as well but same result. Ill give it a few more days thne might go bakc to XP. W7 doesnt actually offer me anything over W7, other than it seems to be a bit slower but thne my XP instal was about two years old so needed cleaning out.

My System SpecsSystem Spec

 Monitor keeps lossing signal after so many mins.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
I have a second monitor, but no signal.
I have a second monitor plugged into my computer. I'm using the first one just fine, but my scond one isn't detecting anything at all. I should note that I use this:...
Graphic Cards
Monitor signal keeps going out.
My setup is currently a 1280x1024-1920x1080-1920x1080, the small monitor is an acer and the two big ones are both asus. So recently i have had the problem that the monitor on the far right keeps losing signal, it turns black for a few seconds, then it comes back on and the HDMI source logo thing...
Graphic Cards
no signal on monitor
when I switch on the computer, on the monitor, I just see the start window and green dots running, then the monitor screen went black and say 'no signal', I can't even switch off the computer unless holding the switch button for a while. How to fix this problem?
Graphic Cards
Monitor not getting signal.
Alright so it worked when I left to go pay a bill. Come back and it has no signal. I tried the PC on my TV to see if it worked and it does no problem, so I know the PC is not at fault. Tried a DVI cable and a VGA. Tried restarting and powering off everything.
Hardware & Devices
No signal to monitor
I have 2 Nvidia GTS 250s SLI together that have developed some sort of problem About half the time I boot the computer they don't send a signal to the monitor. If I unplug the connector and plug into a different port on one of the card it works fine until the next time I reboot and I have to move...
Graphic Cards
No Signal on monitor
Using win7 home premier for 2 months no problems. Went away for 30 days, came home and booted the computer (HP s3220n). After the windows splash screen, the monitor (Westinghouse LCM-22w3) read "no signal". Booted into safe mode & uninstalled the graphic device (nvidia geforce 6150se nforce 430...
Graphic Cards

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:16.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App