Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Trying to boot an old dell 4300

05 Dec 2010   #1

 
Trying to boot an old dell 4300

I am trying to get my old dell 4300 series to work. When I turn it on it tells me. Windows could not start because the following file is either missing or corrupt.

\Windows\System32\Config\system.

Then when I go into the windows setup using the f12 key right when the windows first starts it asks for a password. I can not remember the password. Is there anyway to fix this. Also If I need a whole new Windows XP disk. I do not have one. I am wondering if there is anyway to get the whole XP file somewhere online and burn it to a DVD? I do have a CD. It says Dell Optiplex Resource CD. But it says for drivers and utilities already installed on your computer.

Contents
Device drivers
Diagnostics and utilities
online documentation.

Is there anyway to fix this at all.

I have installed a new HDD on the computer I still have the same old HDD it originally had. But I put another one in.

It is a Dell 4300 series. Year 2003

My System SpecsSystem Spec
.

05 Dec 2010   #2

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

You can go into your bios and change the password in there. Set it to nothing. As for the rest of your problem, I'm in the same boat as you with my old Dell laptop. Same exact error message. From what I gathered it seems to be a bad hard drive. It will do a quick format and it will work for a week or so then the error message. If I try the full format it sits at 64% for 4 days and then freeze's. So waiting on new hard drive for laptop.

Do you have a copy of the OS. If not call Dell and I think for less than $20, they will send you a copy but with out all the added software that came with it.

When installing the new hard drive, did you format it and then install the OS?
My System SpecsSystem Spec
05 Dec 2010   #3

 

I never installed the Os. It was on the PC when I got it. It is so old I know nothing about it honestly. Accept that I took it all apart put a new CPU in it and a new hard drive. more RAM. but that is it other than that. I just need that CD to finish it I believe. that is all. I am almost positive that is it all good I just need to reinstall XP is all. I wish I knew somewhere I could juts get a New XP disk. I have another PC with XP on it that works. But I need CD's to make a XP repair disk. I think I am going to try that. I think it still works anyway.
My System SpecsSystem Spec
.


06 Dec 2010   #4

openSUSE 13.1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Chiumiento View Post
I never installed the Os. It was on the PC when I got it. It is so old I know nothing about it honestly. Accept that I took it all apart put a new CPU in it and a new hard drive. more RAM. but that is it other than that. I just need that CD to finish it I believe. that is all. I am almost positive that is it all good I just need to reinstall XP is all. I wish I knew somewhere I could juts get a New XP disk. I have another PC with XP on it that works. But I need CD's to make a XP repair disk. I think I am going to try that. I think it still works anyway.
You say youv'e switched out the ram and cpu, that could be your issue. It's OEM install on the DELL and probably tied to the original hardware. You may need the full XP disc and not just repair.
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2010   #5

 

okay. I think that is what dell told me. That I need the full XP not the repair. But thank you. There is no where to get it online obviously.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Trying to boot an old dell 4300





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Trying to boot an old dell 4300
Thread Forum
Dell Inspiron 1545 Won't boot into safe mode or boot at all. General Discussion
ATI Radeon HD 4300/4500 HDMI Detection Graphic Cards
Problem with ATI Radeon HD 4300, White Screen Graphic Cards
ATI Radeon HD 4300/4500 Detection Issues Graphic Cards
Lexmark 4300 Drivers
ccc for ati 4300 series Graphic Cards
Samsung SCX-4300 anyone? Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:55 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33