Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Realtek RTL8139 yellow mark in device manager

21 Dec 2010   #1

Windows 7 64x Ultimate
 
 
Realtek RTL8139 yellow mark in device manager

Hello,

i add second NIC in PC and cannot setup him.
Driver successful installed but in device manager mark for that NIC is yellow.
On device status i got message: "this device cannot start. (Code 10).
I search over internet but nothing found.

Please help!


and yes, on resources tab on NIC i have message:
"This device isn`t using any resources because it has a problem"

My System SpecsSystem Spec
.

21 Dec 2010   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

The error codes you get are common when the device driver is not installed correctly or cannot initiate.

It would help to know what the exact hardware configuration is that you are attempting.

The Asus P5K-Deluxe motherboard has 2 LAN controllers. Are you trying to get them both to work?

Or are you adding a second PCI card to the machine? If so, what is the brand and model number?
My System SpecsSystem Spec
21 Dec 2010   #3

Windows 7 64x Ultimate
 
 

hello TVeblen, thank you for quick reply!


I trying to install on another pc (not my private), the model is HP dx2400 micro tower and NIC have Id:
PCI\VEN_10EC&DEV_8139&SUBSYS_00004000&REV_10

I download driver for that chip from realtek site but i got still this message.
My System SpecsSystem Spec
.


21 Dec 2010   #4

windows 7
 
 

i also have same prob man

My System SpecsSystem Spec
21 Dec 2010   #5

Windows 7 64x Ultimate
 
 

yeah, but you have problem with virtual device, which is different problem and solution for sure ...
My System SpecsSystem Spec
21 Dec 2010   #6

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by vmicovic View Post
hello TVeblen, thank you for quick reply!


I trying to install on another pc (not my private), the model is HP dx2400 micro tower and NIC have Id:
PCI\VEN_10EC&DEV_8139&SUBSYS_00004000&REV_10

I download driver for that chip from realtek site but i got still this message.
Were you replacing a NIC - was there a NIC in the computer before?
If so, do you know the brand and model number?
My System SpecsSystem Spec
21 Dec 2010   #7

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by drifking8887 View Post
i also have same prob man
Yes, you should either follow this thread to see what can be done, or start a new one. Otherwise the thread gets very confusing!
My System SpecsSystem Spec
21 Dec 2010   #8

Windows 7 64x Ultimate
 
 

Nope, i just try to add new one.
I change 3 different NIC and no one wont work.

I leave realtek in PC to try to setup somehow ...
My System SpecsSystem Spec
21 Dec 2010   #9

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

What I'm getting at is that if a network adapter (either on-board or add-on card) was installed previously it is a common problem that those old drivers, hardware ids, and hardware assignments are left in the registry even after removing the device. I have had network adapters that would not install until I manually when through the registry and deleted all the keys that contained the name of the network device.

To do that without problems you need to know the names of the devices you tried to install and the ones that were installed before. That HP has 4 Network drivers listed on the website, so it would be reasonable to assume that one of those was installed previously, unless this is one of your machines and you know exactly what was and was not installed.

You could use a program like DriverSweeper to remove the old remnants. But even then it it necessary to known the names of the devices you would want to remove.
My System SpecsSystem Spec
21 Dec 2010   #10

Windows 7 64x Ultimate
 
 

i found in registry "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkCards" my 3 NIC,

1. NIC of my samsung tab (which is installed after i have problem with NIC)
2. integrated NIC (which work)
3. new NIC (which is problem)

and found on another part many NIC informations, have many some "Teefer2 miniport"


p.s: this problem show on beginning when i first try to add new card (did not have any before)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Realtek RTL8139 yellow mark in device manager





Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:15 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33