Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: RAM slow?

19 Jun 2009   #21

Windows 7 Professional X64

kk thnx for the info.
to check stabiltiy i play a bit of CSS every time i overclock a bit. i am starting to notice a large jump in performance now LOL.
i might try for 2.8 next. here is something slightly interesting lol

Attached Thumbnails
RAM slow?-weis.jpg  
My System SpecsSystem Spec
19 Jun 2009   #22

Windows 7 Professional X64

here u go cpu-z

Attached Images
RAM slow?-cpu-2.6.jpg RAM slow?-ram-2.6.jpg 
My System SpecsSystem Spec
19 Jun 2009   #23

Windows 7 Professional X64

alright got a successful OC to 2.8GHz my CPU is currently sitting round 28-42 and at a top is hitting 48*C.
on thing i noticed is that at once CPUTIN hit 52 according to CPUID hardware monitor. what is CPUTIN??
Also the weis score went upto 6.1 now for CPU
im guna try for 3.0 now. then goto bed it is 3.30 Am here :|
My System SpecsSystem Spec

19 Jun 2009   #24

Windows 7 Professional X64

hmmmm....i went straight to 3. from 2.8 and it didn't like it it would barely POST so i went to 2.9 and it booted went to the welcome screen and then BSOD/ so ill stick with 2.8 for now
now....bed time
My System SpecsSystem Spec
20 Jun 2009   #25

Windows 7 Professional X64

alright does anybody know how to set up my ram timings correctly?
on the Kingston site they mention 2 setings 5-5-5-15 @ 2.2V
and 5-5-5-18 @ 1.8
now my bios doesn't give me the option of 18??
and it is still stuck at 800 not 1066 nd the CPU is at 2.86 now

any ideas?
My System SpecsSystem Spec

 RAM slow?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Slow boot, followed by crash and reset. Very slow repair center load
Running Win7x86, and it started getting extremely slow, within 2 days of this it started refusing to load at all. The system is brand new (ready built from ebuyer), and the only alterations have been a sysfan, spare hdd, spare dvdrw. When trying to load the boot screens take AGES, often...
General Discussion
Slow start-up; crawls into BIOS setup; then slow to load windows
Hi there, please can you help? I realize this BSOD might be a commonly reported problem but the issues here seem not to have been addressed specifically by other threads so I hope I haven't opened a new thread unnecessarily. Anyhow, here goes...:) Various pc problems have arisen since coming...
BSOD Help and Support
Slow browser, slow internet, random audio ads: virus?
So yeah, I've these problems for the past couple days. My browsers (Opera and Firefox) used to load pages quickly, but now they're painfully slow. Opera lags and freezes often; Firefox doesn't, but it still takes a very long time to load pages. I'm also getting these occasional "invisible ads,"...
System Security
Slow Wireless Speeds - Laptop is fine, Desktop is SLOW
Hello all, First off, I have been searching these forums for several days and have seen a number of people reporting slow wireless connections in Windows 7. Which was comforting, knowing I was not alone - but unfortunately I've yet to find the answer in any of the older posts, so I am hoping...
Network & Sharing
Slow to open apps, all Net apps slow, slow to type... laggy everything
I have a nearly fresh install of Win7 32 bit on a pretty modern machine. It has been intermittently laggy since I installed Win7 about three weeks ago. Here is a list of symptoms: 1) Apps are slow to open 2) Double clicks aren't registered until 5-10 seconds later 3) Typing is slow on most...
BSOD Help and Support
Firefox & IE8 slow to show, slow to load remainder
I have a strange issue where every webpage (whether via Firefox 3.5.2 or IE8) will always load slower on my Windows 7 system as compared to my Macbook Pro. Both computers are wirelessly connected. I've ran speedtests on both systems, and both come out the same - 5.75 Mb/s (down) .95 Mb/s...
Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:31.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App