Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Mouse Lags

31 Jan 2011   #1

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
Mouse Lags

Hello. I'm unsure if I'm in the right section now,so feel free to move my thread.
My problem is the following:
I'm currently using Windows 7 Home Premium x64,4gb ddr3 and a 500gb seagate hdd with nvidia geforce 240gtm. My mouse is a Razer Deathadder 3500.
So I've played a couple 3D games today (Counter-Strike,Trackmania) and sometimes my mouse gets stuck when I try to movie it - like it turned itself off,even though it doesn't,since the lights on it are still enabled. I have no idea what to do,I've disabled the function of the computer to turn off USB-Connections to save power.Any idea? Thanks.

My System SpecsSystem Spec
.

31 Jan 2011   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Why not test with a new mouse.
Go to device manager and look for any yellow warning markers by the mouse driver.
My System SpecsSystem Spec
31 Jan 2011   #3

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

The mouse is not broken,it works fine on Windows XP. No yellow marks.
My System SpecsSystem Spec
.


31 Jan 2011   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Go to search
Type event viewer
In event viewer
In left panel go to custom view and then applications, and then look for errors about the time that the problem happened
My System SpecsSystem Spec
31 Jan 2011   #5

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

There are no errors,except some services I closed to get more performance. Nothing that harms my mouse function,though.
My System SpecsSystem Spec
31 Jan 2011   #6

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Test in clean boot mode and see if its fixed
How to troubleshoot a problem by performing a clean boot in Windows Vista or in Windows 7
Check batteries,
Make sure the glass where the light comes through is clean. Clean gently with a soft cloth. Something sutiable to clean your monitor

Some other suggestions
Solved mouse lag!! - Vista Forums
My System SpecsSystem Spec
31 Jan 2011   #7

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Same in clean boot mode. Nothing helped. What also is happening that sometimes,for just a short period it feels like my sensitivity gets boosted from about 3 to 12 for 0.x seconds.
My System SpecsSystem Spec
31 Jan 2011   #8

Windows 7 Home Premium x64
 
 

fizikeL,

I was going to suggest unchecking the “Allow the computer to turn off this device to save power” option in device manager but I see you have already tried that. Another suggestion is to pickup a powered USB hub and just have the mouse plugged into that. I linked the first one I could find on newegg…cheaper ones can be found.

Newegg.com - BELKIN F5U237-APL-S Hi-Speed USB 2.0 7-Port Hub

I know this doesn’t help but I’ve always had a problem with Razor mice which is unfortunate cause I really like them! I have an older Copperhead that behaved exactly in Win XP. It was like the USB port just shut down. Unplugging then re plugging in the mouse would get it working again. Fortunately it didn’t happen that much. I tried a Naga mouse in a Win 7 machine and all I got was BSOD! In fact the pc wouldn’t even boot with the mouse plugged in. I just returned it.

I can see Razor has a firmware update for the DeathAdder 3500. Have you tried that? Also make sure you have the latest drivers for your OS.

Good luck!
My System SpecsSystem Spec
31 Jan 2011   #9

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Are you using the Razor software?
My System SpecsSystem Spec
01 Feb 2011   #10

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I doubt I will buy any Port-hub (I'm running a laptop anyways.)
I'm using the latest firmware and drivers,I've tried with older drivers aswell but didn't help out. :/ I'm thinking of reinstalling windows 7..
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Mouse Lags





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Mouse Lags
Thread Forum
Mouse lags on Windows 7 x64 when initiating graphics Graphic Cards
audio distortion, mouse lags & computer won't boot normally. BSOD Help and Support
Cursor/mouse button lags Hardware & Devices
Small glitch - mouse lags BSOD Help and Support
Optical USB mouse lags!!! Hardware & Devices
WLM lags? Software
CS:S Lags Gaming

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:33 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33