Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: abnormal i7 temps!!!!!!!!!!!!!!!!

13 Mar 2011   #1
Damonlandsdown

windows 7 ultimate x64
 
 
abnormal i7 temps!!!!!!!!!!!!!!!!

this cant be normal at idle

Name:  Capture.PNG
Views: 95
Size:  45.1 KB




My System SpecsSystem Spec
.
13 Mar 2011   #2
yowanvista

Windows 10 Pro x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Damonlandsdown View Post
this cant be normal at idle

Attachment 143302
Check your cooling, clean out the dust and replace the thermal paste
My System SpecsSystem Spec
13 Mar 2011   #3
Hopalong X

Windows7 Pro 64bit SP-1; Windows XP Pro 32bit
 
 

Check per Yowanvistas posting.

Also make sure the CPU fan is actually turning.
It should be running wide open with those temps.

Mike
My System SpecsSystem Spec
.

13 Mar 2011   #4
Damonlandsdown

windows 7 ultimate x64
 
 

i7 is brand new, no dust, fresh thermal paste. i took it off, and put it bak on and im running around 50
My System SpecsSystem Spec
13 Mar 2011   #5
Hopalong X

Windows7 Pro 64bit SP-1; Windows XP Pro 32bit
 
 

The cooler wasn't seated properly or too much paste can be a problem.

That happens some times and is hard to detect on install. Just a little crooked or off center or not quite tight enough on the screws.

I did it before. Cooler moved while putting screws in and I didn't realize it.

Glad your running lower temps.

They should drop as the paste sets over the next day or so.
Keep an eye on it.
Mike
My System SpecsSystem Spec
13 Mar 2011   #6
Damonlandsdown

windows 7 ultimate x64
 
 

yea thought so too :S i hate push pin coolers i love using srews, then i an make sure that its centered
My System SpecsSystem Spec
13 Mar 2011   #7
Hopalong X

Windows7 Pro 64bit SP-1; Windows XP Pro 32bit
 
 

push pins! They are definitely a pain!

Everything wants to move just when you need it to be perfectly still!!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 abnormal i7 temps!!!!!!!!!!!!!!!!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
My CPU usage is abnormal
Hello, I've been playing on my pc and on all games I've encountered lag issues. When I checked the performance my CPU was at 100%. So I checked to see what was causing it but there was only 25% of the CPU actually in use. What's happening?! specs: Nvidia 760 2gb Intel 3.2 Ghz quad core 8 gb ram...
Performance & Maintenance
abnormal behaviour of my pc please help
hi friends, i have some problems with ma pc dont know how much can i explained to you people. my system has some abnormal actions like automatic scrolling up and down of pages when i browse or read,increasing and decreasing volume when i play files with KM player or any activities which is shooted...
General Discussion
Abnormal CPU running at 90-100%
It has happened every now and then for the past week or so. I have ran a full virus scan, nothing came up and also i did not install any applications since it started doing it. I do not know what's wrong with it.
Hardware & Devices
See Full map -- Abnormal map
This is about networking between W7s in my home network. I have not been aware of any networking problem but I just checked network map by clicking on "See Full map" and the following is displayed. The same is displayed at the "B" computer except that the places for "B" and "GigaB-W7" are...
Network & Sharing
Abnormal memory usage in win 7 64 bit!!
Hi friends im using win 7 64 bit (oem) for the past few months, i never had this problem, but this problem annoys me. Im havin 4gb of ram. Whenever the system reboots the ram usage is normal but after that it is gradually incresaing and within an hour or so it reaches 3 to 3.5 gb of ram...
Performance & Maintenance
abnormal boot up time
hi every, i have just found that my windows 7 ultimate start up time too long, i have already turn off some start up program and some services on MSconfig, but start up time still start the same, i check the reboot time and it takes 19X sec! and, i found that when start up PC, after theGUI boot...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:49.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App