Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Compaq Presario CQ61-420US not booting/blank screen

30 Mar 2011   #1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 
Compaq Presario CQ61-420US not booting/blank screen

Hi all, I'm new here, registered just to get help with my problem. I have a Compaq Presario CQ61-420US Laptop, it will be a year old at the end of April 2011. It has Windows 7 Home Premium 64-bit OS. Never had a problem with it till now. I am planning on doing a memory upgrade (currently has 3.0 GB DDR2 PC6400 in 2 slots (1gb + 2gb), ordered a 2.0 GB chip to bring it up to 4.0 GB total memory)

Anyway I wanted to make sure I could do the swap myself so I unplugged the power cord, took out the battery, unscrewed the panel on the bottom of the laptop case, found the memory chips, took out both chips very carefully, undoing the tabs holding the chips in, took them out, inspected them, put them back in the way I took them out, making sure the tabs on the chips were lined up, maing sure the contacts were making contact. Put everything back together, ordered the new 2GB memory chip.

Today I went to power up the laptop, battery in and power cord plugged in and everything lit up like normal except the screen never came on, the power button stayed lit, the network status light stayed on, the power indicator was lit, two white lights were flashing at the same time every 5 seconds though, which is abnormal, one at the top right of the keyboard which I believe is the Num-lock light and one on the far left of the keyboard which I believe is the Caps-Lock light. And thats it, nothing ever happens it never turns on (blank screen) even after 20 min's. SO I held the power button down till it powered off. Unplugged the cord, took out the battery, held the power button down for 30 seconds, put the battery back in and tried powering up again, still the same thing.

If anyone has any suggestions, I would be very appreciative. I'm leaning towards having something to do with me taking out the memory last night but idk what to do.
Thanks in advance,

Austin

My System SpecsSystem Spec
30 Mar 2011   #2

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

I've got it figured out, I just took the 1GB RAM stick out, since I won't be needing it once my new 2 GB stick comes in, and it booted up just fine, tested the same stick in both slots to make sure one wasn't bad and its all good now.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Compaq Presario CQ61-420US not booting/blank screen





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Compaq Presario CQ61-420US not booting/blank screen
Thread Forum
Compaq Presario CQ45 Gaming
Internal Mic not working o a HP Compaq Presario CQ61 Sound & Audio
BSOD on Compaq Presario CQ61-401SA BSOD Help and Support
Solved Broken fan on Compaq Presario CQ61 Hardware & Devices
Compaq CQ61 IDT HD Audio and Headphones Sound & Audio
compaq presario Drivers
Compaq Presario cq61 Drivers

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:42 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33