Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Keyboard in rear usb port not working - geek stumped!

06 May 2011   #1
contentedbloke

windows 7 ultimate 32 bit
 
 
Keyboard in rear usb port not working - geek stumped!

Hi guys, this is the strangest problem I've seen in my 15+ years of being a techie!!!

I have a new pc with a Gigabyte GA-H67MA-UD2H-B3 motherboard and I plugged a Microsoft 600 Wired Keyboard into the rear port (designated for KB/Mouse by Gigabyte). The keyboard works in the BIOS, but when Windows 7 loads, the num lock light switches on, then Windows 7 says that "Driver not installed properly". In the Devices & Printers window, it shows an icon of the keyboard with a yellow exclamation mark and says "hadware not available". However, mouse continues to work.

This happens in all the rear USB ports. If I plug the keyboard in the front port, Windows recognizes the keyboard, install the correct driver and it works! All the USB ports work fine otherwise (tested with thumb drive as well as mouse).

I also tried with a Logitech K120 wired keyboard which also had the same problem. Any ideas on why this is happening? I've been solving PC issues for the last 15 years and still I'm stumped!!!


My System SpecsSystem Spec
.

06 May 2011   #2
play2mefish

windows 7 ultimate x64
 
 

I have some Dell workstations that have only one PS2 slot for keyboards/mouse, and it works if you have a "splitter", the splitter plugs into the ps2 slot and then you plug a keyboard and mouse into the splitter. I'm assuming you would need to do the same type of thing...then again, maybe not. Just my 2 cents worth here....
My System SpecsSystem Spec
06 May 2011   #3
Sardonicus

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Have you updated the chipset drivers?
Intel® Driver Update Utility
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Keyboard in rear usb port not working - geek stumped!




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
5.1 Two Rear Speakers Not Working
Please help me with my problem. My PC configuration looks like this. Mobo : Intel DX58SO CPU : Intel i7 950 OS : Windows Vista Ultimate (32 Bit) Sound : Realtek High Definition Audio I have a 5.1 Creative LX520 Speaker, I have set the sound output to 5.1 in control panel, but when I...
Sound & Audio
Ralink RT61 wireless card just quit working... I'm stumped...
About a week ago I noticed that the icon that I normally click on in my taskbar to show what wireless network connections were available was gone - I tried the "Notification Area Icons" settings to try and get it back but that didn't work- it was set to show but it just was not doing so. (The card...
Drivers
Keyboard for some reason doesn't work in rear ports.
My microsoft 600 usb mouse and keyboard suddenly do not work properly anymore. Whenever I plug them into the rear ports they disconnect and freeze(computer remains running). It sometimes requires a reboot for it to work again. This is really weird and frustrating as I can run my other devices out...
Hardware & Devices
5.1 Two Rear Speakers Not Working
Please help me with my problem. My PC configuration looks like this. Mobo : Intel DX58SO CPU : Intel i7 950 I have a 5.1 Creative LX520 Speaker, I have set the sound output to 5.1 in control panel, but when I test the speakers the two rear speakers does not work. But if I change the setting to...
Sound & Audio
Keyboard PS/2 port randomly stops working
The title really says it all. Sometimes if I plug in a keyboard, it will work for a while and then just stop. I've checked the keyboards in other comps and they work fine. My mobo is an ECS Black P45T-AD3. The rest of my specs are filled in below. Any ideas?
Hardware & Devices
Rear speakers not working
Hello, I'm installed the Windows 7 and Realtek sound driver. Front PC speakers works good, but rear speakers not working. If I use Test device the speakers plays test music, all speakers works good. But if I play mp3 in winamp or windows media player works only front 2 speakers. Please help me. ...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:26.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App