Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Motherboard or Video card


07 May 2011   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Motherboard or Video card

Hi .. When I sit at the computer so I got black screen and my three red LEDs on my Powercolor 4890 glow got strange sound from the data with .. Now to my question huh the motherboard or video card that stop working or ?????

Has never happened before ..


MVH DjMollet


My System SpecsSystem Spec
.

07 May 2011   #2
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Welcom to Seven Forums DjMollet and thanks for filling in system specs.
This is a hard one. Do you have some back-up graphics card to swap out and try?
Try to uninstall the graphics card AND driver through Device manager. Reboot and let Windows find and install a new driver.

What were you doing just before this happened? Does your manual list trouble codes for the LED's flashing?
Did you notice smoke, smell something "hot", or feel heat?

Tip   Tip
You can also try to find a newer ATI driver from Powercolor
My System SpecsSystem Spec
08 May 2011   #3

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I have test with a Nvidia Geforce 8800GT and never happen with that card.. Its happen only with the Powercolor 4890 card... And my powercolor 4890 no smoke and i dont smell something at all..



Quote   Quote: Originally Posted by Britton30 View Post
Welcom to Seven Forums DjMollet and thanks for filling in system specs.
This is a hard one. Do you have some back-up graphics card to swap out and try?
Try to uninstall the graphics card AND driver through Device manager. Reboot and let Windows find and install a new driver.

What were you doing just before this happened? Does your manual list trouble codes for the LED's flashing?
Did you notice smoke, smell something "hot", or feel heat?

Tip   Tip
You can also try to find a newer ATI driver from Powercolor
My System SpecsSystem Spec
.


08 May 2011   #4
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Offhand I would suggest you have a bad Powercolor card.
Hopefully you can return it and get a replacement. Does your motherboard give a normal, usually one short beep when you start?
My System SpecsSystem Spec
08 May 2011   #5

Windows 7 Ultimate x64
 
 

yes is does when i start it.. i get a short beep..


Quote   Quote: Originally Posted by Britton30 View Post
Offhand I would suggest you have a bad Powercolor card.
Hopefully you can return it and get a replacement. Does your motherboard give a normal, usually one short beep when you start?
My System SpecsSystem Spec
08 May 2011   #6
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

The one short beep usually means all is well, graphics, RAM, temps, etc. Still sounds as if the Powercolor board might be a fried since the other one removes the problem.
My System SpecsSystem Spec
09 May 2011   #7

Windows 7 Ultimate x64
 
 

okok.. But the computer start like normal..


Quote   Quote: Originally Posted by Britton30 View Post
The one short beep usually means all is well, graphics, RAM, temps, etc. Still sounds as if the Powercolor board might be a fried since the other one removes the problem.
My System SpecsSystem Spec
13 May 2011   #8

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Now it happen again.. it countdown be it self..
My System SpecsSystem Spec
13 May 2011   #9
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Seems it would still be a graphics card went bad.
My System SpecsSystem Spec
13 May 2011   #10

7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DjMollet View Post
Hi .. When I sit at the computer so I got black screen and my three red LEDs on my Powercolor 4890 glow got strange sound from the data with .. Now to my question huh the motherboard or video card that stop working or ?????

Has never happened before ..
What motherboard do you have? Did you just install the Radeon and did this just start happening, or has the card been fine for a period of time? Did you previously run an nVidia card in the machine?

Pesky questions, sure, but you may have a driver issue? ATI drivers don't even play nice with other ATI drivers. ATI and nVidia are like Hatfield and McCoy.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Motherboard or Video card




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:52 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33