Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: USB2 runs at USB1?

08 Jun 2011   #31

Windows 7 7601 x64

heres a list

Attached Thumbnails
USB2 runs at USB1?-list.jpg  
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2011   #32

Windows 7 7601 x64

what i dont get is why windows is install Intel n10/ICH7 - Enhanced USB2 Controller and all the controllers with N10/ICH7 and my MD say it should be Intel 82801GB ICH7 - Enhanced USB2 Controller
My System SpecsSystem Spec
09 Jun 2011   #33

Windows 7 7601 x64

is it possable that it can be my bios? Bios ver 3002
My System SpecsSystem Spec

09 Jun 2011   #34

Windows 7 Ultimate x64

If it was working ok with Vista then I doubt it has anything to do with the BIOS. The lack of Windows 7 support would make it highly unlikely that a BIOS update has been brought out for Windows 7.
If a BIOS update is available try it, you may get lucky.
I personally think that the only way forward would be to try reinstalling Vista to see if they work then or not.
If they don't work I would guess a hardware problem.
If however they work I would suggest upgrading the Vista to 7.
If they then do not work under 7 you will know for sure that it is a software problem that you cannot fix because there is no support.
Should they work in 7 I would then suggest updating 7 update for update testing in between until you have all updates installed or it stops working again in which case you will know which update to uninstall to fix the problem.
On the other hand it may be easier to live with the slow USB until you can upgrade your system I do not know how much you use USB, if not often then it may be an option
My System SpecsSystem Spec
10 Jun 2011   #35

Windows 7 7601 x64

it was working befor some windows update dnt no what ones tho well saturday i will be installing 7 on a different drive
My System SpecsSystem Spec

 USB2 runs at USB1?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
WDC Green: 750 GB runs Hot, 4 TB runs Cool ???
I have two external hard drives, both in Vantec NexStar3 USB enclosures. The older 750 GB WDC Green drive runs HOT to the touch, the 4 TB, and the 2 TB before that, run pretty warm but never hot. Why might this be, and would that much heat cause earlier than necessary drive failure?
Performance & Maintenance
Computer runs really slow in normal mode, but runs fine in safe mode
I recently re-formatted my Sony VAIO since it was starting to run super slow. Now that I re-installed Windows 7 on it through recovery disks, it worked fined for about a day but then the problem came back. The computer is slow at bootup and runs super slow while freezing so many times. I am running...
BSOD Help and Support
Problem USB1 and USB2
Attachment "Layout" shows how my USB ports are used. Attachments "A" and "B" show the message I get when I plug in an external drive. So my external drives are connected to USB1 ports? Read/Write tests seem to verify this. But the message doesn't seem to relate in any way to the way devices...
Hardware & Devices
USB2.0 problem.
Erm, i had Win7 32 ultimate and everything worked like it had to, but after I installed win 7 64 ultimate, my built-in webcam and microphone doesn't work anymore -.-. Something is wrong with my USB device, it says: Cannot update, windows can't find any...
Hardware & Devices
USB2 very slow
Hi, I got Win 7 64 bit with a Asus P7P55D-E motherboard and a Intel i5 2,66 GHz, a Seagates 1 To Baracuda 7200 RPM... When I plug my external HDD or a USB stick, i got a transfert rate between 100 Kb/s to 3 Mb/s... It's really slow when a USB2 can handle 480 Mb/s... When I try to cancel a...
Performance & Maintenance
can't detect USB2.0
Hi I have recently upgraded my machine from vista premium to Windows 7 my laptop doesn't detect USB2.0. Not being very comp lit how do i resolve this? Any help much appreciated. :D
Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:54.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App