Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: USB2 runs at USB1?

06 Jun 2011   #1
Kuss

Windows 7 7601 x64
 
 
USB2 runs at USB1?

HI guys iv been trying to work out why windows is runnin all my USB2 at Usb1.1
i got a g25 wheel,R.A.T.7 Mouse,Zfang and flashdrives, everytime i plug in any of them windows tells me its can run faster if pluged in to USB2 my MB is P5W DH DELUXE.http://uk.asus.com/Motherboards/Inte...specifications
Iv reinstalled all drivers checked the Bios USB2=Enable and set to Hispeed and i got everest iswell to check the ports and all is reporting as USB1.1.

any help or info will help me alot plz

Oh and i think this happend after some win updates dont no which one tho


My System SpecsSystem Spec
.

06 Jun 2011   #2
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Check this out:
Windows 7 sp1 & USB2 bug.
My System SpecsSystem Spec
06 Jun 2011   #3
Kuss

Windows 7 7601 x64
 
 

ok thanks will check it out and get back to you
My System SpecsSystem Spec
.


06 Jun 2011   #4
Kuss

Windows 7 7601 x64
 
 

na nothing worked for me
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2011   #6
Kuss

Windows 7 7601 x64
 
 

heres the SS.
iv tryed changing the the controllers around from Intel n10/ICH7 USB2 to what you see now and still no joy


Attached Thumbnails
-dm.jpg  
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2011   #7
Kuss

Windows 7 7601 x64
 
 

iv tryed 3 drive sticks and 2 bluetooths sticks that are usb2 and windos just keeps saying the same thing that it can run faster
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2011   #8
pooch

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Try this; USB Driver - General Fix for Problems[2]=Hardware%20and%20Drivers
At the end it says; 7. Connect a USB device, but not the one you were having trouble with this will make a new INFCACHE.1 In your case you should be able to insert any working device.

In addition I would normally recommend updating BIOS and Chipset, but I have already looked for you and seen that there is no recent Chipset driver and also no windows 7 support which may just leave you to live with this problem
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2011   #9
sygnus21

Windows 8.1 Pro
 
 

One thing I've noticed here - ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards- ASUS P5W DH Deluxe is that the site list no drivers for Windows 7

Quote   Quote: Originally Posted by Kuss View Post
That's "might" be an issue.

What is interesting though is that the chipset is a 975X chipset which does support Window 7 - I have an Intel 975x board (D975XBX2) and the USB 2.0 ports work fine on 7 with SP1 installed, so.....

The other thing I notice is that there are no issues shown in this screenshot......



With that said, have you looked to see if there is a BIOS update for your board?
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2011   #10
Kuss

Windows 7 7601 x64
 
 

BIOS and Chipset up to date as i know of, ill try that fix now and let you no what happends.
they was all working till 2 maybe 3 months ago
My System SpecsSystem Spec
Reply

 USB2 runs at USB1?




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
WDC Green: 750 GB runs Hot, 4 TB runs Cool ???
I have two external hard drives, both in Vantec NexStar3 USB enclosures. The older 750 GB WDC Green drive runs HOT to the touch, the 4 TB, and the 2 TB before that, run pretty warm but never hot. Why might this be, and would that much heat cause earlier than necessary drive failure?
Performance & Maintenance
Computer runs really slow in normal mode, but runs fine in safe mode
I recently re-formatted my Sony VAIO since it was starting to run super slow. Now that I re-installed Windows 7 on it through recovery disks, it worked fined for about a day but then the problem came back. The computer is slow at bootup and runs super slow while freezing so many times. I am running...
BSOD Help and Support
Problem USB1 and USB2
Attachment "Layout" shows how my USB ports are used. Attachments "A" and "B" show the message I get when I plug in an external drive. So my external drives are connected to USB1 ports? Read/Write tests seem to verify this. But the message doesn't seem to relate in any way to the way devices...
Hardware & Devices
USB2.0 problem.
Erm, i had Win7 32 ultimate and everything worked like it had to, but after I installed win 7 64 ultimate, my built-in webcam and microphone doesn't work anymore -.-. Something is wrong with my USB device, it says: http://www.upload.ee/image/963176/mmmm.png Cannot update, windows can't find any...
Hardware & Devices
USB2 very slow
Hi, I got Win 7 64 bit with a Asus P7P55D-E motherboard and a Intel i5 2,66 GHz, a Seagates 1 To Baracuda 7200 RPM... When I plug my external HDD or a USB stick, i got a transfert rate between 100 Kb/s to 3 Mb/s... It's really slow when a USB2 can handle 480 Mb/s... When I try to cancel a...
Performance & Maintenance
can't detect USB2.0
Hi I have recently upgraded my machine from vista premium to Windows 7 my laptop doesn't detect USB2.0. Not being very comp lit how do i resolve this? Any help much appreciated. :D
Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:26.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App