Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Hmmm... WHidInst.exe didn't work for me.

13 Jul 2011   #1

Windows 7 64 bit
 
 
Hmmm... WHidInst.exe didn't work for me.

I've had a WD 500G WD5000D032 MyBook Premium for many years and after upgrading to 64-bit Windows 7 Ultimate, I've had the "WD&External_HDD_Button_&_Lights" error in Device Manager since day one and have never been able to correct the problem.

My system drive is all but kaput so I backed up all of my important files and ordered a Crucial 128 GB m4 SATA 6Gb/s SSD with a 2.5" to 3.5" drive converter as a replacement. Why am I telling you this, honestly, I have no eff'in idea! Anyway, I'd rather futz around now just in case something I do causes a problem ; then the failing drive will be affected and not the SSD and I can install the 500G WD5000 MyBook Premium in an error-free fashion to the new system drive.

Does anybody have a solution because I don't want to replace a drive that works perfectly fine, except that it runs 24/7 and turns on all by itself after I turn it off. I also don't know if having the yellow warning triangle with an exclamation point in Device Manager will affect the performance of my PC, especially since Windows 7 doesn't recognize my Nikon digital camera either...

Thanks in advance!!!!

My System SpecsSystem Spec
.

15 Jul 2011   #2

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hello Michael, welcome to the forum

It would help if you were to fill out your system specs

Name:  Capture.JPG
Views: 3
Size:  13.5 KB
You could try going through this; USB Driver - General Fix for Problems[2]=Hardware%20and%20Drivers

and it would help if you post the error messages, using the snipping tool and the paperclip to upload snips so that we can see them.

Name:  Capture1.JPG
Views: 120
Size:  10.7 KB


My System SpecsSystem Spec
16 Jul 2011   #3

Windows 7 64 bit
 
 

Thanks Pooch. I got my answers from WD and Nikon. Neither unit is compatible with Windows 7 so I'll just have to live with the errors.

As for my system specs, I'll fill out what I know, but Dell shrouds their builds in mystery which is why I'll be building a new system very soon.
My System SpecsSystem Spec
.


16 Jul 2011   #4

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Michael F View Post
Thanks Pooch. I got my answers from WD and Nikon. Neither unit is compatible with Windows 7 so I'll just have to live with the errors.
Sorry to hear this
Quote   Quote: Originally Posted by Michael F View Post
As for my system specs, I'll fill out what I know, but Dell shrouds their builds in mystery which is why I'll be building a new system very soon.
You know where to come if you need any help
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Hmmm... WHidInst.exe didn't work for me.




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Hmmm... WHidInst.exe didn't work for me.
Thread Forum
Solved What to get to play BDs on PC: VLC doesn't work, PowerDVD didn't help Music, Pictures & Video
BuddyCheck didn't work witn W7 ( Help ) Software
Video Card didn't work Graphic Cards
Theme install didn't work black Themes and Styles
" New Folder '' Didn't work General Discussion
The games didn't work !!! Graphic Cards
Not sleeping (general solutions didn't work) Performance & Maintenance

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:20 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33