Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: USB 2.0 running at (?)1.1 speed

23 Aug 2011   #1
charmk

windows 7 ultimate x86 32bit sp1
 
 
USB 2.0 running at (?)1.1 speed

Hi.
When I connect my external hdd, it tells me that this device could work faster if I connect it to a Hi-Speed USB port. When I try to copy any files, transfer starts at about 70mb/s and stops after a few seconds, time left is «calculating» and when it starts again the speed is about 1.5mb/s. Sometimes pc doesn't find the hdd at all.

I've installed the latest chipset drivers but nothing new happened.
How it could be fixed?


My System SpecsSystem Spec
.
23 Aug 2011   #2
seth500

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hi charmk,

Go to Gigabytes website and search for the exact model of your motherboard and look and see specifically if there are drivers for your usb serial bus controllers and install them.

Seth
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2011   #3
DeaconFrost

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

It is possible that your motherboard has separate drivers for the USB ports.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 USB 2.0 running at (?)1.1 speed




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
is my ram running at the right speed?
ok, the specs on my motherboard from MSI say this here: MSI Global ? Mainboard - 790FX-GD70 ill attach an image. the board says DDR3 800/1066/1333/1600*/1800*/2133* (OC) DRAM, 16GB Max. i'm using the program Speccy and it says my ram is PC3-12800j so it should be running at 1600mhz... but...
Hardware & Devices
got new Ram... not sure if its running at full speed...
ok i got new ram today Vengeance® — 16GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CMZ16GX3M4A1600C9B) Memory Type: ...
General Discussion
What speed is my Memory REALLY running at??
Friends this has nothing to do with which os, to my understanding, but I posted this on lesser forums and stumped everyone. I predict that will not happen on this forum! In theory my 'project' notebook, having i945GM chipset, is supposed to run the memory bus at either/or 266MHz or 333MHz. I...
Hardware & Devices
Desktop running on speed!
Don't know if this is the right place to post this, but please direct me to the right place if not. My desktop appears to be runing on speed! I switched it on, and that startup screen with the four coloured windows logo, is flashing like mad. The next screen I get is the password screen. ...
BSOD Help and Support
HIGH speed USB hub running at FULL speed.H
after dealing with PCI usb hub. i went and got external usb hubs and yes it worked on windows 7, but only FULL speed, my cam went from fast to laggie, iphone connect to usb hub had a message " it can perform faster if connect to a high speed port" , i check under device manager and it says " the...
Hardware & Devices
processor running at 1/3 speed WTF
First image is in windows 7 second in windows vista (separate partition) i mean WTF happened it used to run at full speed!! (its a 1.9 Dual core) http://i44.tinypic.com/mruwkp.png http://i39.tinypic.com/30a5qxj.jpg Windows 7 original beta (7000), should i bear through the paint and upgrade...
Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:36.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App