Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: USB 3.0 Port Not Working with USB 3.0 Devices

29 Aug 2011   #1
rxsiu

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 
USB 3.0 Port Not Working with USB 3.0 Devices

Hi everyone, I've looked around for similar threads, but nothing has resolved my problem so far.

OS: Win7 Home Premium x64 SP1
CPU: i7 720

About a week ago, my USB 3.0 port on my laptop stopped working with my WD 1TB USB3.0 MyPassport. The port works for 2.0 devices like my printer, but not my 2.0 portable drives. The WD 3.0 TB drive works on 2.0 ports. I've rolled back system restore to a date where I don't think the problem appeared yet, but to no avail. Couldn't find anything related to accusys. For some reason, my USB3.0 driver seems to have disappeared, but even after reinstalling the NEC 3.0 drivers with the driver disc the laptop came with, it doesn't seem to show up. Any ideas?

USB 3.0 Port Not Working with USB 3.0 Devices-screenshot016.jpg




My System SpecsSystem Spec
.

29 Aug 2011   #2
seth500

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I cant remember where I got my drivers for my Nec 3.0 but they are on my computer saved and they work great. If you have trouble finding them I guess I could upload them to skydrive or something and give you the link. This is what there actually called now:

RENESAS-USB3-Host-Driver-20320-setup
My System SpecsSystem Spec
29 Aug 2011   #3
rxsiu

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Also getting "Host Controller Not Found". Where would I acquire that?
My System SpecsSystem Spec
.


29 Aug 2011   #4
Sardonicus

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

My System SpecsSystem Spec
05 Dec 2011   #5
outtacontrol

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

try this driver (worked for me ) USB3_Win7_64_Z301191.zip
My System SpecsSystem Spec
Reply

 USB 3.0 Port Not Working with USB 3.0 Devices




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
My mouse Usb port stops working. but starts working again after a day.
Hello! I'm using my laptop in a desktop mode. but some days when i start up the computer the mouse is on (Sees the red optical light.) But the cursor dont move when i move the mouse. when i drag the cable out and in again the ligh wont turn on. i change usb port and it works. 1-3 days later the...
General Discussion
DVD (not working) not found in Device manager, 1 USB port not working
I have a HP dv6910us Pavilion and the DVD is not listed in Device Manager. DVD Tray opens and light comes on but does not play DVD. 1st USB port on left side gets - USB Device Not Recognized.One under it works and one on the right side works. OS Windows7 Ultimate. It is running kind of screwy so...
Hardware & Devices
usb devices plugged in one port only lights up..
hello.. i need help please.. i have a hp pavilion g6 usb port problem.. i have windows 7 home premium.. everything was working well weeks ago.. then suddenly.. one usb port suddenly stopped working.. everytime i insert a device into that port.. example.. a flash drive.. it only lights up.....
Hardware & Devices
Only 1 IDE port but 2 IDE devices..
Hey Everyone, new to this forum but if I posted wrong then please move it. Alright I'm currently upgrading my computer alittle, started with a new motherboard, psu, cpu and graphicscard, but when i got the parts and started looking around I noticed that the mother board (MSI 770-C45) only had...
Hardware & Devices
Removable devices USB port drive letter issue
I have two monitors that have ports for USB and memory card built into the side of them. When the monitor is plugged into the CPU they are assigned drive letters and become available for use. The problem I'm having is that they are sometimes interfering with my network assigned drive letters...
Hardware & Devices
16 Port Switch and NAS devices question
I recently had a power supply failure on a Netgear 16 port switch (GS116) and managed to get a refurbed switch and power supply. My system set-up includes a number of terastations ranging from 1TB to 4 TB, all connected to the 16 port switch. My question relates to my oldest terastation, which...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:33.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App