Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Installed Win7-Ultx64 OS on SSD but HDD not showing up

08 Sep 2011   #1

Win-7 Ultimate x64
 
 
Installed Win7-Ultx64 OS on SSD but HDD not showing up

Hey guys im very new to desktop building and new to basically having two hard drives and cant figure out what the problem might be.

Here is what are my system spec

Asus Sabertooth p67 Mobo
Intel i7-2600k
Patriot G2 - 2x4gb 1600mhz ddr3 ram
Antec case
Kingston 64gb V+ SSD SNVP325-S2/64GB( to boot OS)
Samsung 1TB 7200RPM HDD (basically i want this as secondary to install files/programs etc)

First thing i did was install my OS on my SSD and then connected my HDD. I checked and saw that, in BIOS, my SATA was in ACHI.

In boot up screen, it first shows "NO hard drive detected" and later it says that my HDD and SSD are recognized.

Once fully in windows default screen. When i go to my computer i only see my SSD and not HDD.

I tried reading what i needed to do but couldn't find the correct problem.

If anyone could link me or help me here that be great..

Thanks,
Mike

My System SpecsSystem Spec
.

08 Sep 2011   #2

Windows 7 Ultimate 64Bit (SP 1)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ShiosX View Post
Hey guys im very new to desktop building and new to basically having two hard drives and cant figure out what the problem might be.

Here is what are my system spec

Asus Sabertooth p67 Mobo
Intel i7-2600k
Patriot G2 - 2x4gb 1600mhz ddr3 ram
Antec case
Kingston 64gb V+ SSD SNVP325-S2/64GB( to boot OS)
Samsung 1TB 7200RPM HDD (basically i want this as secondary to install files/programs etc)

First thing i did was install my OS on my SSD and then connected my HDD. I checked and saw that, in BIOS, my SATA was in ACHI.

In boot up screen, it first shows "NO hard drive detected" and later it says that my HDD and SSD are recognized.

Once fully in windows default screen. When i go to my computer i only see my SSD and not HDD.

I tried reading what i needed to do but couldn't find the correct problem.

If anyone could link me or help me here that be great..

Thanks,
Mike
Hi Mike
  • Click on the start button and type in the search box Computer Management;
  • Select from the list and click to start
  • Under Storage in the left hand pane, click Disk Management;
  • You should see your SSD and HDD in the top centre window, select your HDD and in the bottom center window, it should be selected;
  • If this is a new drive, the disk will be labelled Not Initialised;
  • In that case, you will need to Initialize Disk and assign a drive letter. Right click and select Initialise Disk;
  • The drive will now appear within Windows Explorer and My Computer.
Let us know how you get on?

Regards
UKMedia
My System SpecsSystem Spec
08 Sep 2011   #3

Win-7 Ultimate x64
 
 

i'll try that when i get home in a couple of hours, both SSD and HDD are new drives, i did a clean isntall of the OS on the SSD so im not sure if i needed to partition it, etc to make it go faster and not lose memory.
My System SpecsSystem Spec
.


08 Sep 2011   #4

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

You did partition your SSD, or else you wouldn't have gotten Windows 7 installed and running. Given this, my guess is, you never went into Disk Management and formatted the 1 TB drive. Once you do, you'll be able to do so and assign it a drive letter to make it accessible.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Installed Win7-Ultx64 OS on SSD but HDD not showing up




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Installed Win7-Ultx64 OS on SSD but HDD not showing up
Thread Forum
Problem with Ulead iPhoto Plus 4 with Virtual XP Mode Windows 7 Ultx64 Virtualization
Solved 4gb installed only showing 2.75 usable? is this right? what can i do? Hardware & Devices
RDC not showing printers installed locally Network & Sharing
Solved Installed new HDD - Isn't showing up Hardware & Devices
8GB ram installed on 64bit, only 3.2 showing? Hardware & Devices
ATI 10.9 driver not showing as installed Graphic Cards
4GB of RAM installed only showing 3GB Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:16 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33