Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Installed SSD, WEI didn't budge and can't open in 'computer'.

11 Sep 2011   #21
dancinbear

Windows 7x64 Home Premium service pack 1
 
 
What happened?

I haven't really had the time to try anything as my wife is using this computer for her school work. I try to change the boot order(again, I did it after Paragon), but now the SSD doesn't even appear in the boot devices. I'll try the whole process again, inclusive of the info. you guys have given so far. Will get back, probably tomorrow(9/12)


My System SpecsSystem Spec
.
11 Sep 2011   #22
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

Does it show up in your OS? If not, Go to disk management and see if it shows up there. Make sure all cables are properly connected to the drive and motherboard. Connect the SSD to port 0. Open an elevated command prompt (start- type cmd in the search box- right click and select run as administrator) in the box that opens, type diskpart then press enter, when the prompt responds with diskpart, type list disk and press enter, see if your SSD shows up there. You should recognize it by the size, it should say 111 GB. and should be listed as disk 0. Type exit then enter twice to exit. If it has lost it's drive letter, it will not show up in computer, but should in disk management or diskpart. You can give it a drive letter in disk management by right clicking the drive and selecting change drive letter or path, then click add. You can do the same in diskpart, by after you have done as above, type select disk 0 (or whatever number your SSD is) then type assign. Let us know how it goes.
My System SpecsSystem Spec
11 Sep 2011   #23
Lordbob75

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

Again, I would highly recommend unplugging ALL the other drives and boot up with JUST the SSD hooked up to make sure it works. Then add in the other drives.

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
.

11 Sep 2011   #24
dancinbear

Windows 7x64 Home Premium service pack 1
 
 
Success!

Well, since I had never done all of this before I had no idea what I was looking for especially in using Paragon. I got so frustrated trying everything. I finally tried to format the SSD and it wouldn't perform it. I said screw it, I'll re-do Paragon. This time I saw things I had never seen the first time I did it. It worked great this time. Windows booted in 14 seconds. I really appreciate everyone's input. I guess I inadvertently led all astray because I didn't know that Paragon hadn't worked correctly the first time, for whatever the reason...probably me! But I do so appreciate everyone's help.
My System SpecsSystem Spec
11 Sep 2011   #25
Lordbob75

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

Yep, that makes sense. I don't know the exact issue, but it sounds like it setup the SSD wrong for boot up and/or messed up the restore.
Either way, glad to hear it's working. Enjoy the epic speed on that SSD, I love mine.

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
11 Sep 2011   #26
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

Congratulations on getting it set up. With Paragon, just read the options carefully. It will work every time. Congratulations again.
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2011   #27
Dave76

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult x64 - SP1/ Windows 8 Pro x64
 
 

Glad to hear you got it working, enjoy.
My System SpecsSystem Spec
13 Sep 2011   #28
DeaconFrost

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

You might want to check if the migration took allowed TRIM to be activated on the SSD as well. If it was me, I'd back up my data, and spend the two hours doing a complete fresh install on the SSD with AHCI enabled from the start, just to make sure.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Installed SSD, WEI didn't budge and can't open in 'computer'.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Browser won't budge
Hi, I'm using Windows 7 (64 bit) and MSIE 11.0.9600. Tonight when I was trying to find information on part-time work online, my browser would go to the first level of searching, where it lists about 20 websites that had info on my search topic, but whenever I'd click or double-click on a...
Browsers & Mail
Recent Places - files that I didn't open
I was cleaning out my computer and when I went into recent places there was a file in there that I didn't open. There was also a lot of webpages on just one day that were in the history that I didn't go into. Both of these things happened around the same time. Is it possible that I was hacked?
General Discussion
Windows Installed New Updates...but it didn't
When I restart my computer I get the notification that "Windows Has Installed New Updates. Your Computer was Restarted to Finish Installing Updates". AFAICT the only updates installed in the last two plus weeks have been MSE definition updates. The last real updates were installed on 11 April....
Windows Updates & Activation
BSOD if I didn't use the computer for like 15-20mins. Error 0x000000F4
This is brand new computer, maybe around 4-5months. If I constantly using the computer, then i wouldnt get the BSOD. But if i leave it on, and not using it for around 20-25 mins, it will jump to BSOD. After that my computer will restart, and it will go into black screen saying "Reboot and select...
BSOD Help and Support
Random BSOD while I didn't do anything with the computer
Well, I played my 3DS and when I looked on my pc screen I saw the BSOD before self restart, the computer was on for like 1 hour on sleep mode. Is Windows 7 . . . - x86 (32-bit) or x64 ? 64 - the original installed OS on the system? Windows 7 - an OEM or full retail version? OEM - What is...
BSOD Help and Support
Clean install of windows 7 w/out disc? (new computer didn't come w/)
Hey guys. I did a search but couldn't fin exactly what I was looking for so hopefully someone can help me out. I just got a new Acer laptop and I wanted to do a clean install of Windows 7 like it did on my last laptop (I love being bloatware free!). Problem is that this laptop didn't come with a...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:41.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App