Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Missing Network adapters, Audio, USB..


15 Sep 2011   #1

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 
Missing Network adapters, Audio, USB..

Hi, a weird thing happend to my Windows 7 ultimate (laptop) when i turned it on i couldn't connect to any network and there is no audio and i can't run anything that connected to the usb port..it was all fine last night and i was trying to use programes that allow me to use PS3 controller on the laptop but nothing did work and i deleted all the files i downloaded and turned the laptop off, this morning turned it on and it was like this i tried restarting it few times but didn't change anything, i went to the device manager and found out that the files under Network adapters are missing and same as for Sound, Video and game controllers(Audio) and Universal Serial Bus controllers (USB)
my system infos are:
Windows 7 ultimate
service pack 1
processor intel(R) core(TM) i3 CPU M 330 @ 2.13GHz 2.13 GHz
installed memory (RAM) 2.00 GB (1.87 GB usable)
System type: 64-bit Operating System

note:i'm not using the laptop that i'm talking about now)
please help and thanks in advance.


My System SpecsSystem Spec
.

15 Sep 2011   #2

MS Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by LeonKennedy View Post
Hi, a weird thing happend to my Windows 7 ultimate (laptop) when i turned it on i couldn't connect to any network and there is no audio and i can't run anything that connected to the usb port..it was all fine last night and i was trying to use programes that allow me to use PS3 controller on the laptop but nothing did work and i deleted all the files i downloaded and turned the laptop off, this morning turned it on and it was like this i tried restarting it few times but didn't change anything, i went to the device manager and found out that the files under Network adapters are missing and same as for Sound, Video and game controllers(Audio) and Universal Serial Bus controllers (USB)
my system infos are:
Windows 7 ultimate
service pack 1
processor intel(R) core(TM) i3 CPU M 330 @ 2.13GHz 2.13 GHz
installed memory (RAM) 2.00 GB (1.87 GB usable)
System type: 64-bit Operating System

note:i'm not using the laptop that i'm talking about now)
please help and thanks in advance.
Restore to a restore point prior to the problem.

Win 7 automatically creates restore points under certain circumstances so unless you have taken action to prevent or delete restore points then you have restore points.

RESTORE TO A PREVIOUS SYSTEM RESTORE POINT
WIN | type SYSTEM RESTORE | ENTER | NEXT
Choose a different restore point button | NEXT |
Show more restore points checkbox (lower left)|
Highlight the desired restore point |
Scan for affected programs (lower right) |
make a note of affected programs |
CLOSE | NEXT | FINISH


WIN = key with the wavy Microsoft flag on top.
My System SpecsSystem Spec
15 Sep 2011   #3

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by karlsnooks View Post
Quote   Quote: Originally Posted by LeonKennedy View Post
Hi, a weird thing happend to my Windows 7 ultimate (laptop) when i turned it on i couldn't connect to any network and there is no audio and i can't run anything that connected to the usb port..it was all fine last night and i was trying to use programes that allow me to use PS3 controller on the laptop but nothing did work and i deleted all the files i downloaded and turned the laptop off, this morning turned it on and it was like this i tried restarting it few times but didn't change anything, i went to the device manager and found out that the files under Network adapters are missing and same as for Sound, Video and game controllers(Audio) and Universal Serial Bus controllers (USB)
my system infos are:
Windows 7 ultimate
service pack 1
processor intel(R) core(TM) i3 CPU M 330 @ 2.13GHz 2.13 GHz
installed memory (RAM) 2.00 GB (1.87 GB usable)
System type: 64-bit Operating System

note:i'm not using the laptop that i'm talking about now)
please help and thanks in advance.
Restore to a restore point prior to the problem.

Win 7 automatically creates restore points under certain circumstances so unless you have taken action to prevent or delete restore points then you have restore points.

RESTORE TO A PREVIOUS SYSTEM RESTORE POINT
WIN | type SYSTEM RESTORE | ENTER | NEXT
Choose a different restore point button | NEXT |
Show more restore points checkbox (lower left)|
Highlight the desired restore point |
Scan for affected programs (lower right) |
make a note of affected programs |
CLOSE | NEXT | FINISH


WIN = key with the wavy Microsoft flag on top.
Thanks, i'm doing it now.. after it finish i will write what happend, thanks again.
My System SpecsSystem Spec
.


15 Sep 2011   #4

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Okay so after it did that and restarted by its own.. it shows me a msg says: System Restore did not complete successfully. Your computer's system files and settings were not changed
Details:
System Restore could not access a file. this probably because an anti-virus program is running on the computer. Temporarily disable your antivirus program and retry system restore.
An unspecified error occurred during system restore. (0x80070005)

you can try system restore again and choose a diffrent restore point. if you continue to see this error, you can try advaced recovery method...etc

it shows on desktop, what should i do now?

edit: i deleted the anti virus program is it was the problem, now it's done and everything is okay! audio and internet (i'm using that laptop now) thanks for helping!
My System SpecsSystem Spec
15 Sep 2011   #5

MS Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
 
 

Excellent Leon.

I strongly recommend installing and using Microsoft Security Essentials (MSE) link in my sig.

Use one on only one AV.

Do you mind telling me which AV you were using?
My System SpecsSystem Spec
15 Sep 2011   #6

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by karlsnooks View Post
Excellent Leon.

I strongly recommend installing and using Microsoft Security Essentials (MSE) link in my sig.

Use one on only one AV.

Do you mind telling me which AV you were using?
Is it full version the one on your sig? and i was using Avira AntiVir Personal but not the full version so i was going to delete it anyways.
My System SpecsSystem Spec
15 Sep 2011   #7

MS Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
 
 

Yes, it is the full version. Updated very frequently by Microsoft. You can also specify how often you want MS to update. I manually update, but update more than once a day. For general use, you can just use the auto-update feature.

The first time you run MSE, MSE will make a very thorough check of your system including checking for the malware which would be removed by the Malicious Software Removal Tool. After that initial check, then the MSRT is only run when it is updated which once again is performed automatically by Microsoft as long as you have selected auto updating.

MSE will also enable the Windows Firewall..
My System SpecsSystem Spec
15 Sep 2011   #8

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by karlsnooks View Post
Yes, it is the full version. Updated very frequently by Microsoft. You can also specify how often you want MS to update. I manually update, but update more than once a day. For general use, you can just use the auto-update feature.

The first time you run MSE, MSE will make a very thorough check of your system including checking for the malware which would be removed by the Malicious Software Removal Tool. After that initial check, then the MSRT is only run when it is updated which once again is performed automatically by Microsoft as long as you have selected auto updating.

MSE will also enable the Windows Firewall..
Okay thanks but i ran through another problem.. even though i uninstalled my last AV before system restore now it still shows me that the program is here (so i can't install MSE) and i can't uninstall my last AV again when i try it shows me a msg says:Setup could not determine the feature control file or was not able to read it correctly [Errorcode: 7] and i can't delete the program's files on my hard drive C how can i remove it now?
My System SpecsSystem Spec
15 Sep 2011   #9

MS Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
 
 

My oversight. I should have provided you with this link:
Download tools and utilities | AVG Worldwide
My System SpecsSystem Spec
15 Sep 2011   #10

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by karlsnooks View Post
My oversight. I should have provided you with this link:
Download tools and utilities | AVG Worldwide
Hm.. okay thanks but i wasn't using avg or it doesn't matter?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Missing Network adapters, Audio, USB..




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:47 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33