Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Hitachi Ext HD worked fine until importing Pix from camera

25 Sep 2011   #1
leefoo

Windows 7
 
 
Hitachi Ext HD worked fine until importing Pix from camera

I was importing Pix from my Kodak Easy Share camera. After doing that, I unplugged my USB plug, but inadvertently unplugged my Ext HD USb plug(formerly Drive F). I then removed the USB for the camera and then plugged in the HD USB plug.

My computer now showed my Camera as an external device. I uninstalled it. I turned off the computer, but still I can't access the F drive. Finding the device via Ctrl Panel doesn't help either. I am out of ideas.

Can anyone help?

Thx


My System SpecsSystem Spec
.
25 Sep 2011   #2
Schroff87

7 ultimate x64
 
 

Is the drive receiving power? Another usb port? Is it appearing in Device Manager? Sure that it is not under a different drive letter now?
My System SpecsSystem Spec
26 Sep 2011   #3
TVeblen

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

A couple of ideas for you to try:

With the external connected and on,
Go to Disk Management > 'Action' on the menu bar >click on 'Rescan Disks'

If it does not show up then try:

With the external connected and on,
  1. Go to Device Manager
  2. Expand the USB list
  3. Find the likely USB device for your External Drive (most likely the one that has no description)
  4. Right click - Uninstall
  5. Turn off the external drive
  6. Turn on the external drive and let it find and install the driver
My System SpecsSystem Spec
.

26 Sep 2011   #4
leefoo

Windows 7
 
 

Thx. Did some more troubleshooting and it turns out that the multi-USB port I own got 'blown up' good. Gotta go get a new one. Oh well.........it's only $$$$
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Hitachi Ext HD worked fine until importing Pix from camera




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Can't boot windows after it worked fine for a day after reinstall.
(Writing this on a phone) So I was using my computer just fine one day though I had noticed it running a bit slower Than usually. Next day when I boot it up I get a black screen where windows runs some kind of repair on the registry. After that it goes to the windows login and I could a sees...
General Discussion
generic usb camera worked and then stopped working
Hi all, sorry in advanced but I will try and give as much details as possible. I brought an ebay special enderscope usb camera which worked great for 4 days. on the 5th day it stopped. What generally happens is I plug it in, the led's light up, windows says unknown device and that is it....
Hardware & Devices
network bridge worked fine, until i switched to XP
i recently had windows 7 ultimate installed and after i had it for a while decded that wanted to switch back to windows xp. while i was using windows 7, i had a network bridge setup so that i could connect to xbox live (had my xbox connedted to my desktop with wifi). it worked flawlessly, but...
Network & Sharing
I cannot get my internet to connect... worked fine before.
Hi everyone. I hope I am posting this in the right spot. One day my internet is working, the next day its not. My computer shows an error that says, "the realtek pcie fe family controller adapter is experiencing driver or hardware problems." I have an hp desktop model #p6533w. I am not...
Hardware & Devices
problem importing pics from digital camera
Win 7 install went fine no issues (none i couldnt sort anyway) while importing pics from my camera i quite often get the message "the following error occured while importing (pic filename) the file directory is corrupted or unreadable" and im presented with 3 options .. try again .. skip this...
Hardware & Devices
Win 7 Upgrade worked fine, but a few issues...
I upgraded Vista x64 Ultimate to Win 7 x64 Ultimate. The upgrade went fine - no major issues with the upgrade process. I am, though, having some small issues when running 7: 1. Outlook 2007 process remains open after closing Outlook. 2. Very slow closing certain programs/games. 3. ...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:54.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App