Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: seagate clone disc not working need advise

09 Oct 2011   #1

windows 7 ultimate 64 bit
 
 
seagate clone disc not working need advise

so I bought a new 1T hard drive. a seagate barracuda sata. I followed the disc wizard instructions to clone my hard drive but after I chose the disc to clone etc and it restarted the computer now I just have a blank black screen with a flashing cursor. and it doesn't seem to be doing anything. (let it sit for more than 10 min. and the hdd light never flashes or anything.) and now my old drive will not boot.
seagate's site is a waste of time to ask there. no one posts there.


anyone familiar with their clone disc have anything to share with me? I'd hate to re install windows again. takes way too long.....

My System SpecsSystem Spec
.

09 Oct 2011   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate SP1 X64 (Windows 8.1, Linux Mint, Windows XP in VM)
 
 

Were both hard drives installed inside the computer? The Acronis that Disk wizzard uses will clone pretty well. I have used it several times without issue. It should not have affected your old hard drive. Which hard drive is set to boot first in your bios? When it said to reboot did you reboot into the new hard drive or the old one. As I recall, the actulal clone process occurs during startup. Use the 1 time boot menu and boot into your new hard drive. See if that helps.
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2011   #3

windows 7 ultimate 64 bit
 
 

well it never cloned because it was indeed trying to load the new drive first. I was too impatient to check it and I installed windows anyway. lol
my old drive is fine.
My System SpecsSystem Spec
.


11 Oct 2011   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate SP1 X64 (Windows 8.1, Linux Mint, Windows XP in VM)
 
 

Hope you have it the way you want it. Glad you figured it out. Disk Wizzard usually does a good job at cloning but can take a few minutes depending on the size of the clone. Glad you have things worked out.
My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2011   #5

Vista Ultimate X64/ Windows 7 Dual-boot
 
 

Whenever cloning a HDD at 1st boot of the cloned drive it's important to have all other HDD's disconnected...
It's not necessary to uninstall them...simply disconnect the data cables...

Only time i've seen Acronis not do it's job has been user error.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 seagate clone disc not working need advise





Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:14 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33