Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Monitor loses signal during reboot after install requiring restart

15 Oct 2011   #11
chris7021

WINDOWS 7 ULTIMATE SP1 64-BIT
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by thepowersin1 View Post
i found these specs on my board.. Does this confirm the board i have is pci-express??


seems like it ,that is gonna work fine. But do you have enought space for it inside your pc?


My System SpecsSystem Spec
.
15 Oct 2011   #12
thepowersin1

Windows 7 Home Premium 64bit.
 
 

I think I solved the problem... I bought the new graphics board, but luckily I decided to open the PC case prior to uninstalling any drivers just to see what slot my board was in. I immediately saw a major problem.... One of the cables going to my SoundBlaster X-Fi Extream Audio card from the mother board was looped around in such a way that it was pressing up against the graphics card cooling fan so strongly that I knew it had to be preventing it from spinning.... I zip tied it away from the fan and restarted the pc. First thing I did was play a blu-ray disk for about 15 minutes with no issues. Then I rebooted the pc several times with the dvd still in the drive. The extra time it took the pc to read what the disk was at reboot was previously causing the monitor to lose signal. The reboots worked with no monitor signal loss too. Im excited!!!! it's too early to say if the cooling fan on the graphics card not spinning was the cause of all my issues, but so far so good... Time will tell as I continue to use the pc. I'll keep the new card a bought for a few weeks just until im sure everything is fine. I have 30 days to return it. Any thoughts?? Could the cooling fan not running for these last few weeks have caused any permanent damage to the board? thanks in advance...
My System SpecsSystem Spec
15 Oct 2011   #13
thepowersin1

Windows 7 Home Premium 64bit.
 
 

I installed a windows gadget to monitor the GPU temp. It is showing my board is at 130-135F with the pc sitting at idle. Does that sound normal for this board? I dont do any online gaming so the biggest workout this board is going to get is playing blu-ray dvd movies. thanks!
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Monitor loses signal during reboot after install requiring restart




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Monitor loses signal after a while, reboot fixes temporarily.
Hey guys. So, everything was working just fine until this very morning. No headaches whatsoever. So, this morning I turn on my monitor and receive a "HDMI No Signal" from my monitor. Thing is that, 8 hours prior, it was working just fine. So, here's what I've done. * Monitor was connected...
Graphic Cards
Monitor Loses Signal When Windows Boots Up
When I start my computer with drivers installed my monitor loses the signal when I should be receiving a log in screen. I can boot up fine in safemode and/or if I'm using Standard VGA Graphics Adapter. To my knowledge I do not have an onboard graphics card as there is nothing to plug an avi or vga...
Graphic Cards
No signal msg on monitor and PC gets restart
Hi ALL, Its my own configured desktop with 2GB RAM, core2duo processor, 2TB HDD . Earlier I used to get BSOD error but it has been stopped now.. but started giving new error. Monitor turns black showing no signal msg on display, PC get restarted 2-3 times and then only get started:cry:....
BSOD Help and Support
Games crash to black screen, monitor loses signal, computer reboots
Crashes happen anytime, result in a black or white screen, one time, it completed the loop and it had actually BSOD'd! I have the memory dump (hoping a forums wizard can come and save me!). Have tried disabling HDMI audio package drivers, overclocking and underclocking the video card. Does not...
BSOD Help and Support
ATI drivers causes monitor to lose signal mid install
Hi all Anyone come across this? I have a brand new pc, its nice and fast, installed Win7 a month ago and the ATI drivers that were available then. Now with the lastest update for ATI, my monitor loses signal midway through the install of the new pack and I have to restart my pc to do...
Graphic Cards
Monitor loses signal before logon screen
Now before you all link me to other places with the same problem, mine is a little different. I turn on the computer, goes past the bios screen as normal, does the windows loading screen as normal, then the screen goes black and the "No Signal" message is displayed. Now, here is why it is...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:45.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App