Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem in PC not booting-up after new cooler installation

12 Nov 2011   #1
edrik

Windows 7 Home Premium SP1 64-bit
 
 
Problem in PC not booting-up after new cooler installation

I bought a new cooler and a new atx case after moving my PC to my new case and installing my new cooler my PC wont start... well my PC still runs, fans, gpus, cpu fans, led lights etc. only my monitor and keyboard & mouse lights wont start, I also tried using a different monitor but to no avail... any ideas?


My System SpecsSystem Spec
.
12 Nov 2011   #2
carwiz

Windows 7 Pro-x64
 
 

Are you getting any beep codes? I'd try reseating the GPUs, memory and check all your power cables.
My System SpecsSystem Spec
12 Nov 2011   #3
edrik

Windows 7 Home Premium SP1 64-bit
 
 

it doesnt beep, might i have fried my cpu if i accidentally put the cpu-fan connector to my motherboard the opposite way?
My System SpecsSystem Spec
.

12 Nov 2011   #4
carwiz

Windows 7 Pro-x64
 
 

If no beep(s), you're not completing POST. That generally equals hardware problems. I don't know about the fan; I thought the connectors fit only one way but I doubt it hurt the MB. Worst case is it fried the RPM inductor in the fan. Or you broke a trace.

Did you recheck all power connections and the GPU cards?
My System SpecsSystem Spec
12 Nov 2011   #5
edrik

Windows 7 Home Premium SP1 64-bit
 
 

Yes I have reseated the gpus and rams it still runs and no beeps but still no monitor... both of my gpu fans works too when I boot up my system I'll try checking the cables now
My System SpecsSystem Spec
12 Nov 2011   #6
carwiz

Windows 7 Pro-x64
 
 

Did you connect the CPU power shown in the sqare?


Attached Images
Problem in PC not booting-up after new cooler installation-asus-p6t-delux-v2.jpg 
My System SpecsSystem Spec
12 Nov 2011   #7
edrik

Windows 7 Home Premium SP1 64-bit
 
 

Yes I have connected cables, the motherboard lights up, the fans run.. but still nothing happens.
My System SpecsSystem Spec
12 Nov 2011   #8
edrik

Windows 7 Home Premium SP1 64-bit
 
 

Also when I turn on my PC my Antec Kuhler 920 led lights up red (the logo attached to the cpu is supposedly to have led) then turns off, is it supposed to do that?
My System SpecsSystem Spec
12 Nov 2011   #9
edrik

Windows 7 Home Premium SP1 64-bit
 
 

got it sorted out thanks guys
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2011   #10
badger906

Windows 7 Ultimate x64, & Mac OS X 10.9.2
 
 

Was it that you didn't connect the 4/8 pin pci express 12v supply?

My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem in PC not booting-up after new cooler installation




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Booting with Windows 7 instead of 8 after installation.
Hello, I have just installed Windows 8.1 and would like to know how I can boot with Windows 7. I have Windows 7 when I installed Windows 8. Is there a way to go back to Windows 7 with no re install? :huh: Thanks
Installation & Setup
Cooler Master's new All-in-One Liquid Cooler
Just saw this...... Cooler Master Future Proofs All-in-One Liquid Cooling with Expandable Glacer 240L Discuss
PC Custom Builds and Overclocking
Cooler installation question
I've got this cooler coming next week to mount on my Z78-A LGA 1150 board are they a lot of trouble to install? and do they mount good and firmly? Thanks! :) COOLER MASTER Hyper 212 EVO RR-212E-20PK-R2 Continuous Direct Contact 120mm Sleeve CPU Cooler Compatible with latest Intel 2011/1366/1155...
Hardware & Devices
Why is 7 only booting when I have the installation disk in ?
Yesterday , randomly , when I turned on the computer I saw nothing but a black screen. It wasn't the black screen of death , looked like a windows black screen but it just wasn't displaying anything. Its almost like windows is operating normally in the background , its just not showing me. When I...
BSOD Help and Support
Fresh Installation not Booting
Hello All, I installed Win 7 x64 on my PC which was running Win XP SP3 x64 without any problems. I formatted my drive and did a clean install. After install my sytem wont boot and it says File: ntoskrnl.exe Status: 0xc0000428 Info: Windoes cannot verify the digital signature for this...
Installation & Setup
Booting from installation WiN7 CD
I have one problem with installing a copy of Win7 on my laptop. At this moment I have a Vista OS on laptop and I wanted to install a fresh copy of Win7 on it. In BIOS I've placed a DVD rom for Boot Primary device, and I placed DVD with Win7 system into DVD ram and rebooted comp. When Press any...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:30.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App