Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: installed a new hdd

15 Nov 2011   #1
bigdog2626

Microsoft Windows 7 Home Premium 32-bit
 
 
installed a new hdd

i toke it out of my old pc
now i install it without proper install by not screwing it in
do you think that would be alright slanted underneath the dvd drive thats how it was in my older pc


My System SpecsSystem Spec
.

15 Nov 2011   #2
koolkat77

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64Bit
 
 

screw it properly. be safe.
My System SpecsSystem Spec
15 Nov 2011   #3
bigdog2626

Microsoft Windows 7 Home Premium 32-bit
 
 

aint got no screws so as soon as i do i will do just that
another thing i did is installed it with the ide cable that is ran from my dvd drive to the mobo as my Original hdd is connected with a smaller red wire connected to the mobo which i dont have another 1 of those
which im thinking is fine ? correct me if im wrong
it is working
My System SpecsSystem Spec
.


15 Nov 2011   #4
koolkat77

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by bigdog2626 View Post
aint got no screws so as soon as i do i will do just that
another thing i did is installed it with the ide cable that is ran from my dvd drive to the mobo as my Original hdd is connected with a smaller red wire connected to the mobo which i dont have another 1 of those
which im thinking is fine ? correct me if im wrong
it is working
yes it should work but to reconfirm, are all the hard drives showing up in my computer?
My System SpecsSystem Spec
15 Nov 2011   #5
bigdog2626

Microsoft Windows 7 Home Premium 32-bit
 
 

yes they are showing up and in disk management its showing healthy for both hdds
My System SpecsSystem Spec
15 Nov 2011   #6
koolkat77

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by bigdog2626 View Post
yes they are showing up and in disk management its showing healthy for both hdds
then you've done it right if you got the answers then please mark the thread as solved
My System SpecsSystem Spec
15 Nov 2011   #7
bigdog2626

Microsoft Windows 7 Home Premium 32-bit
 
 

ok i thought this was solved
but when i went to go double click my dvd drive it doesnt open
and says please insert a disk into the bd-rom drive
ok well i know why that is my dvd drive isnt there i was seeing my virtual drive
my dvd drive opens and close by pushing the button on it button so its getting power but windows 7 aint recognizing it
could i fix this issue without reopening it
My System SpecsSystem Spec
15 Nov 2011   #8
bigdog2626

Microsoft Windows 7 Home Premium 32-bit
 
 

ok i uninstall the hdd because it unabled my dvd drive from being part of my pc
but it worked on my pc with that ide
is there a a way to run both from that ide cable or even swamping ide cables from my older pc to do so
im thinking i need to set the hdd to slave mode im trying to figure out where to put the jumper
dang it just screwed it into place to
by the way my mobo has only 1 ide slot
so i gotta use it for my dvd drive and hdd
ok i found out that i am able to do this but it will slow down the hdd but that would be fine intill i can get around to getting a ide to sata converter


switching the ide cable around
putting the black into the hdd instead of the dvd
it worked all 3 of my drives are there
had to leave it slanted but with 1 screw in holding it slanted below my dvd drive
and the hdd aint going slow not sure on dvd is
all working good by the way hdd is set to master
My System SpecsSystem Spec
Reply

 installed a new hdd




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Win 7 SP1 Installed, Previously Installed Updates Reappear
I recently installed Windows 7 Service Pack 1 for my Windows 7 Home Premium 32-bit edition. As the installation finished the computer restarted and I did not give it another thought. Later on I returned to the Windows Update screen to see if there were any recent updates available for my PC. To my...
Windows Updates & Activation
installed HD 2600 pro card, installed AMS driver, but no ccc software?
I was wondering if this would help? http://www.sevenforums.com/graphic-cards/195195-fix-catalyst-control-center-ccc-will-not-open-install.html I see no evidence that the AMD driver installed at all. Right click desktop does not show ccc, and ccc is not in the lower right panel. Windows...
Graphic Cards
9gb Ram installed. 7 Gb shown as installed, 6.1gb available. Windows 8
Hello, Haven't needed help from you guys in a while. I'm even using windows 8 now. Your advice was so good the last time.. I'm back. Ok so I have a brand new kingston 4gb ram chip installed on my ecs p-45-t black series board. It replaced a 1gb chip. My other chips all say 1.8v this new one...
Performance & Maintenance
List of updates required to be installed before SP1 is installed?
Hello, Is there a list of hotfixes that are required to be installed prior to installing SP1? I am trying to slipstream SP1 into an installation DVD for Windows 7. It works fine, however, after I installed my newly created DVD, I found an update that said "You must install this patch before...
Windows Updates & Activation
How do I get my newly installed Hard Drive (1TB) with Win 7 installed
to boot up. Here's my issue I have a HP Desk top w/ a standard 320 GB hard Drive. I bought a new Hard drive (1 TB Western Digital) so that I could move everything to the new one and use the old one as storage. I had trouble even formatting the new drive but eventually got it and successfully...
Backup and Restore
neo basic 2165 - 4gb installed but only shows 3gb installed
hey guys got an issue her thats been like a stubbed toe - just cant let go of it - im using a dual core neo basic 2165 - i just recently upgraded my ram to 4gb 2x - 2gb -ddr2 800 but it just shows 2.75 usable - and only 3gb installed - ive tried every thing so far- still same result-...
Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:27.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App