Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: SATA Port 1 doesn't work on 7 Ultimate 64

10 Dec 2011   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 
SATA Port 1 doesn't work on 7 Ultimate 64

Hi
I've a Dell Optiplex 745
MOBO Intel Q965 Express
CPU Core 2 Duo E 6700 2,66 Ghz
4 Gb Ram
After have installed 7 Ultimate 64 bit everything works fine except the SATA Port 1

I've 4 ports available: 0-1-4-5 which have ever been working on XP

Now if I connect a DVD on port 1 it works (electrically speaking) but doesn't read, If I connect the second HD I see it but I can't initialize it (error I/O)

Both devices works perfectly on port 4 and 5

I've already downloaded the latest drivers for 965 from Intel website, I've changed the cables , I've put the SATA operation in "Legacy" from BIOS without any result.

For the time being I'm giving up the second DVD but somebody could help me ?

Thanks

Ciao from Italy

My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 SATA Port 1 doesn't work on 7 Ultimate 64





Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:53 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33