Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: ASUS Eee PC 1005 PEB "No audio device found"

31 Dec 2011   #1

Windows 7 starter, Ultimate 64
ASUS Eee PC 1005 PEB "No audio device found"

Hello all,
I have an Eee PC Win 7 Starter with no sound.

Fresh factory restore (for something else)
downloaded and installed the Realtek audio driver from ASUS support
stopped and started the Windows audio service- It had been running
allowed windows to troubleshoot- says no audio device installed

vol icon has an x
it says there is no audio device installed
device manager doesn't even show a " controllers etc." category

My System SpecsSystem Spec
31 Dec 2011   #2

Windows 7 Home Premium 64 bit

In the BIOS, is onboard audio enabled?
My System SpecsSystem Spec
31 Dec 2011   #3

Windows 7 starter, Ultimate 64

You, sir are the winner!! You are correct, it was disabled!!
I was assuming that such a simple machine would not have many bios options, but that what you get when you ass-u+me.

Thanks for replying!
My System SpecsSystem Spec


 ASUS Eee PC 1005 PEB "No audio device found"

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
When I click "install now", it's saying "No device drivers were found"
Ok, now I get another problem... When I click "install now", I get a msg box that is saying 'no device drivers were found. Make sure that the installation media contains the correct drivers, and then click OK' What should I do now?
Installation & Setup
need "always on top icon & msg for "default audio input/output device"
I need to always display the default audio input and audio output device currently on win7. Would like to launch a small program on change as well or instead. I tried to use task scheduler but was not able. Help! Thanks, Ray
Sound & Audio
installing windows 7 "No device drivers were found"
I have a HP ML110g5 server which I have disconnected the smart array and connected a HDD via sata directly to the motherboard. when installing windows 7 "No device drivers were found etc." does anyone know where I can get the drivers (I assume for the HDD) so windows will recognise where to...
Windows 7/Vista Install "No Device Driver found"
Hello. I recently bought a new Sata 3 Hard Drive (500gb Sata 3 Barccuda) for my PC. I've downloaded countless Windows 7 ISO's. I have a LEGIT key. After burning it on ImgBurn, Nero and Poweriso at 4x and 3.5 (Can't go lower than 3.5) It gets to the Language setup after 30minutes or so, Than a...
"No device drivers were found ..." when trying a clean Win7 install
Hi, I've a samsung with some extra samsung features (samsung update plus, speed up manager, recovery system etc.) and they bug me. Therefore I wanna do a clean installation on my laptop but when I boot up on my USB (works fine) I get the following message "No device drivers were found ..."...
Installation & Setup
Audio stops working, "No Audio Output Device Installed"
I'm running a Dell XPS 420, which came with Windows Vista. I decided this morning that I was going to give Windows 7 a try, backed up some media on another PC, and did a completely fresh install. Everything worked perfectly, I didn't even have to install any drivers. My native resolution was...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:44.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App