Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show us your SSD performance 2

11 Aug 2014   #1611
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Here's a few benches from the Evo I installed recently. Nothing amazing but about right. Seems like a nice drive and the Samsung software made it very easy moving my OS from my old Vertex 4. A couple of clicks of the mouse and it was fully transferred and working perfectly within 10-15 mins

Show us your SSD performance 2-evo.png

Show us your SSD performance 2-.png

Show us your SSD performance 2-atto.png




My System SpecsSystem Spec
.
11 Aug 2014   #1612
Clintlgm

Windows 7 64 bit Pro MC
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Victek View Post
I installed my Crucial MX100 SSD a couple of weeks ago. It was originally connected to a SATA II motherboard port, but today I installed a PCIe SATA III card. Here are the best benchmarks to date. This is probably as good as it gets until I upgrade to a motherboard with embedded SATA III.
This is on a P7P55D-E6 PRO, Clean install MBR, Samsung 830 I must still not have set up correct yet?
I guess I can't post pictures?? My Score AS was only 369
My System SpecsSystem Spec
11 Aug 2014   #1613
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Clintlgm View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Victek View Post
I installed my Crucial MX100 SSD a couple of weeks ago. It was originally connected to a SATA II motherboard port, but today I installed a PCIe SATA III card. Here are the best benchmarks to date. This is probably as good as it gets until I upgrade to a motherboard with embedded SATA III.
This is on a P7P55D-E6 PRO, Clean install MBR, Samsung 830 I must still not have set up correct yet?
I guess I can't post pictures?? My Score AS was only 369

The image works if I click it, here ya go.

Show us your SSD performance 2-ssd.png

I would suspect on that motherboard you are running Sata II so the speeds won't be as fast as advertised.


My System SpecsSystem Spec
.

11 Aug 2014   #1614
kbrady1979

Windows 7 Professional 64bit SP1
 
 

Paul, you should try the Intel RST driver instead of the stock Microsoft driver and see what the difference is. As far as I know, Intel RST is somewhat better
My System SpecsSystem Spec
13 Aug 2014   #1615
Clintlgm

Windows 7 64 bit Pro MC
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Clintlgm View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Victek View Post
I installed my Crucial MX100 SSD a couple of weeks ago. It was originally connected to a SATA II motherboard port, but today I installed a PCIe SATA III card. Here are the best benchmarks to date. This is probably as good as it gets until I upgrade to a motherboard with embedded SATA III.
This is on a P7P55D-E6 PRO, Clean install MBR, Samsung 830 I must still not have set up correct yet?
I guess I can't post pictures?? My Score AS was only 369

The image works if I click it, here ya go.

Attachment 328944

I would suspect on that motherboard you are running Sata II so the speeds won't be as fast as advertised.
No it has SATA 3 on 2 ports this SSD is on the 1 of these two port. They are controlled by a Marvel drivers. I have tried to install IRST drivers with out any luck. I guess this MB is just to old
My System SpecsSystem Spec
13 Aug 2014   #1616
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Clintlgm View Post
Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Clintlgm View Post

This is on a P7P55D-E6 PRO, Clean install MBR, Samsung 830 I must still not have set up correct yet?
I guess I can't post pictures?? My Score AS was only 369

The image works if I click it, here ya go.

Attachment 328944

I would suspect on that motherboard you are running Sata II so the speeds won't be as fast as advertised.
No it has SATA 3 on 2 ports this SSD is on the 1 of these two port. They are controlled by a Marvel drivers. I have tried to install IRST drivers with out any luck. I guess this MB is just to old
Looking again at the motherboard specs, it states the fastest ports are Sata 3Gb/s so I guess that's your limiting factor. Obviously all the new boards are 6Gb/s.
My System SpecsSystem Spec
14 Aug 2014   #1617
ZaLiTH

Win 10 x64 Pro x64 / Ubuntu 15.10 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Clintlgm View Post
This is on a P7P55D-E6 PRO, Clean install MBR, Samsung 830 I must still not have set up correct yet?
Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
Looking again at the motherboard specs, it states the fastest ports are Sata 3Gb/s so I guess that's your limiting factor. Obviously all the new boards are 6Gb/s.
Not sure which specs you're looking at Paul. Just to chime in (not sure what the problem is, sorry), but according to the Asus website, the P7P55D-E Pro does actually support SATA3.

I'm not sure what a "P7P55D-E6 Pro" is though, unless that was just a typo(?), I can't find any boards with that model number...
My System SpecsSystem Spec
14 Aug 2014   #1618
mjf

Windows 7x64 Home Premium SP1
 
 

I have one of the older Samsung 840 series - different from the 840 EVO I think which can give higher sequential writes (Rapid DRAM caching thing?)
Show us your SSD performance 2-samsung-840-ssd-.jpg
Also, my Crucial M4 128G isn't great on sequential writes but that doesn't stop the performance (4k R/W, access times) being a standout for the OS drive compared to a HDD.
I also have a Samsung SSD on an older PC connected to a Sata II port and the performance gain is worth it IMO.


My System SpecsSystem Spec
15 Aug 2014   #1619
Clintlgm

Windows 7 64 bit Pro MC
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Clintlgm View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Victek View Post
I installed my Crucial MX100 SSD a couple of weeks ago. It was originally connected to a SATA II motherboard port, but today I installed a PCIe SATA III card. Here are the best benchmarks to date. This is probably as good as it gets until I upgrade to a motherboard with embedded SATA III.
This is on a P7P55D-E6 PRO, Clean install MBR, Samsung 830 I must still not have set up correct yet?
I guess I can't post pictures?? My Score AS was only 369

The image works if I click it, here ya go.

Attachment 328944

I would suspect on that motherboard you are running Sata II so the speeds won't be as fast as advertised.
https://www.dropbox.com/s/woveh1sc48...20MB%20Add.png

As I typed earlier the P7P does have 2 ports that are SATA III and my Samsung 840 pro is on the first one. I don't seem to be able to install IRST drivers
My System SpecsSystem Spec
15 Aug 2014   #1620
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

That's because they are controlled by a Marvell controller and not the Chipset controller. You will typically get better results from the Chipset controlled ports. IRST will only work on the Intel chipset controllers.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Show us your SSD performance 2




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Show us your hard drive performance
I thought it would be interesting to compare everyones hard drive performances with screenshots from HD Tune utility (get from HD Tune). Maybe after some time we could produce a results table. So heres mine: Im going to show you the single WD Raptor X results first for interest: ...
Hardware & Devices
SSD show low performance
I bought a Samsung 840 EVO120Gb which is showing a very disappointing performance. My system is the following: Windows 7 Ultimate x64 Asus P7P55 WS GSkill 12gb Intel i5 760 2.8Ghz 4x Nvidia Quadro NVS 290
Performance & Maintenance
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your SSD performance
I'm interested to see what others are getting out of their SSD or SSDs in RAID. It's cool to look through the "Show us your hard drive performance" thread but here's a place for just SSD performance. I have a 128GB Patriot Torqx. (F/W v1881) Please post your benchmarks.:) Edit: I now have...
Hardware & Devices
Show us your Mechanical HDD performance...
Since the SSD boys and girls have a "Show us your SSD Performance" thread, I thought I'd start one for us mechanical HDD owners. Simply DL, install, and run HD Tune and post screenshots of results here in this thread. Please also tell us the Make and Model of your HDD(s) and any other specs you...
Hardware & Devices
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:20.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App