Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show us your SSD performance 2

31 Aug 2012   #531
Vipermk2

Windows 10 Pro x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by xXSevenXx View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Vipermk2 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by xXSevenXx View Post
SATA 3.0Gb/s
Why not stick it on one of the 6Gb ports (the grey ones)
SATA 6.0Gb/s
According to your MB specs, the 6Gb port has a Marvell controller, I had the same problem with my Asus MB, I was getting less than I should on the 6Gb Marvel ports but soon as I moved it to my Intel 6Gb ports the reading went up to what they should be. Unfortunately you don't have that option.


My System SpecsSystem Spec
.
31 Aug 2012   #532
Hopalong X

Windows7 Pro 64bit SP-1; Windows XP Pro 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by d0m0 View Post
Just got a Samsung 830 128gb

My laptop only has Sata2.

I'm new to SSD so can any one tell me if these numbers are all right?
The Crystal Disk looks very good for Sata 3.0Gb/s.

Crystal Disk is more accurate of the two test benchmarks.

Enjoy!
My System SpecsSystem Spec
31 Aug 2012   #533
kbrady1979

Windows 7 Professional 64bit SP1
 
 

AS SSD is showing "pciide" as the controller....that could be a problem.

http://www.sevenforums.com/attachmen...nce-2-ssd6.jpg
My System SpecsSystem Spec
.

31 Aug 2012   #534
sygnus21

Windows 10 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by sygnus21 View Post
Well positive or not i'll have one Friday

Will post my thoughts sometime next week, if not this weekend.

Thanks.
Well my OCZ Vertex 4 (256gig) arrived today. Installed it, used Paragon Migrate OS to SSD to move OS & contents from old Vertex 2 to new Vertex 4.

Here's the down and dirty quick test....

Vertex 4...
Name:  Vertex 4 Scores.JPG
Views: 3
Size:  65.2 KB

Vertex 2...
Name:  Vertex 2.JPG
Views: 2
Size:  67.1 KB

Even though my MB has two Marvel SATA 6GB controllers I've not used them, nor do I intend to.

Anyway that's my quick down and dirty benchmark. BTW I'm using my old Vertex 2 as an add on drive for photo editing purposes.

WEI didn't go up, still at 7.6


My System SpecsSystem Spec
01 Sep 2012   #535
Dave76

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult x64 - SP1/ Windows 8 Pro x64
 
 

Nice scores, congrats, looks good.
My System SpecsSystem Spec
01 Sep 2012   #536
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Good score Drew. I'm curious though, do you notice the rig being faster at all?
My System SpecsSystem Spec
01 Sep 2012   #537
xXSevenXx

Windows 7 Ultimate SP1 64- bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by kbrady1979 View Post
AS SSD is showing "pciide" as the controller....that could be a problem.

http://www.sevenforums.com/attachmen...nce-2-ssd6.jpg
Sorry I didn't realise you was referring to me.
I was told to use the Intel ICH10R SATA 3.0gB/s connection as the SATA 6Gb/s has a Marvel controller.
I switched it back though as I was having problems with my game freezing.
I installed windows in ACHI mode, so I don't know why it's showing it as IDE
Any ideas why?
I bought this Mo/Bo because it had SATA 6Gb/s and USB 3.0, should I sue ASUS for falsely advertising their products?
My System SpecsSystem Spec
01 Sep 2012   #538
Hopalong X

Windows7 Pro 64bit SP-1; Windows XP Pro 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by xXSevenXx View Post
Sorry I didn't realise you was referring to me.
I was told to use the Intel ICH10R SATA 3.0gB/s connection as the SATA 6Gb/s has a Marvel controller.
I switched it back though as I was having problems with my game freezing.
I installed windows in ACHI mode, so I don't know why it's showing it as IDE
Any ideas why?
I bought this Mo/Bo because it had SATA 6Gb/s and USB 3.0, should I sue ASUS for falsely advertising their products?
In the Bios the Marvell controller has a IDE/AHCI mode setting.
It is a seperate setting from the Intel controller AHCI.

I had to set it seperately on my Asus.

Downloaded your manual and found it for you.

Go into Bios find Advanced tab. Yours will show IDE as in the SNIP below.
Highlight Marvell controller as I circled in yellow. Press ENTER.
Select AHCI press ENTER.
Exit and Save new Bios settings.
Of course change Boot order when you switch the SSD over to the Marvell controller.


Attached Thumbnails
-marvell-ide-ahci.png  
My System SpecsSystem Spec
01 Sep 2012   #539
xXSevenXx

Windows 7 Ultimate SP1 64- bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Hopalong X View Post
Quote   Quote: Originally Posted by xXSevenXx View Post
Sorry I didn't realise you was referring to me.
I was told to use the Intel ICH10R SATA 3.0gB/s connection as the SATA 6Gb/s has a Marvel controller.
I switched it back though as I was having problems with my game freezing.
I installed windows in ACHI mode, so I don't know why it's showing it as IDE
Any ideas why?
I bought this Mo/Bo because it had SATA 6Gb/s and USB 3.0, should I sue ASUS for falsely advertising their products?
In the Bios the Marvell controller has a IDE/AHCI mode setting.
It is a seperate setting from the Intel controller AHCI.

I had to set it seperately on my Asus.

Look in your moboard manual how to set it.
Hi I set my BIOS to ACHI when I installed window 7, but, I just remembered that I cleared the CMOS since, I expect that it defaults to IDE, I have put it back to ACHI, is there a way to check that it has not affected my computer, as I don't fancy re-installing Windows again?
My System SpecsSystem Spec
01 Sep 2012   #540
Hopalong X

Windows7 Pro 64bit SP-1; Windows XP Pro 32bit
 
 

You set the Marvell controller seperately from the Intel?

Setting the Intel will not set the Marvell. You showed IDE mode with the Marvell controller with AS SSD.

Neither of the bios settings will change Windows AHCI setting. That is in Windows 7 itself.

Clearing CMOS probably defaulted the Marvell back to IDE.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Show us your SSD performance 2




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Show us your hard drive performance
I thought it would be interesting to compare everyones hard drive performances with screenshots from HD Tune utility (get from HD Tune). Maybe after some time we could produce a results table. So heres mine: Im going to show you the single WD Raptor X results first for interest: ...
Hardware & Devices
SSD show low performance
I bought a Samsung 840 EVO120Gb which is showing a very disappointing performance. My system is the following: Windows 7 Ultimate x64 Asus P7P55 WS GSkill 12gb Intel i5 760 2.8Ghz 4x Nvidia Quadro NVS 290
Performance & Maintenance
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your SSD performance
I'm interested to see what others are getting out of their SSD or SSDs in RAID. It's cool to look through the "Show us your hard drive performance" thread but here's a place for just SSD performance. I have a 128GB Patriot Torqx. (F/W v1881) Please post your benchmarks.:) Edit: I now have...
Hardware & Devices
Show us your Mechanical HDD performance...
Since the SSD boys and girls have a "Show us your SSD Performance" thread, I thought I'd start one for us mechanical HDD owners. Simply DL, install, and run HD Tune and post screenshots of results here in this thread. Please also tell us the Make and Model of your HDD(s) and any other specs you...
Hardware & Devices
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:12.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App