Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: cantswitchfrm stamnatospeedmode nvidiacard nt detctd no lght switchin

16 Feb 2012   #1
myvideos

windows 7
 
 
cantswitchfrm stamnatospeedmode nvidiacard nt detctd no lght switchin

Manufactured by: SONY
Laptop Model: VGN-SZ3XWP/C
Graphics :NVIDIA GEFORCE GO 7400

Problem :cannot switch from stamina to speed mode no light indicator and nvidiageforce7400 don't work(Pics Attached)

Details :
I am having problem with my sony vio sz3xwp/c where when ever i try to switch from stemina to speed mode the light indicator for speed mode dosnt switch on also the nvidiagforce7400 card donot work as i cant see it even in the display adapters ,i was using windows xp professional ist and was having same problem and now i am using windows 7 Ultimate 32 Bit Hardware diagonostic tells video1 and video 2 have no problems but windows cannot deduct NVidia GForce 7400 Card on my Computer no matter i restart computer on stemina Mode or Speed Mode nothing change can any one tell me please where the problem might be help will be much appreciated thanx
Things Already tried :
Installing drivers from sony websites and installing original driver from Nvidia website , the error i recieve while installing driver is "The Nvidia setup programme could not locate any drivers compatible with your current hardware setup will now exit " a pic also attached showing problem
My mood : Totally
HELP NEEDED AS URGENT AS POSSIBLE PLZZZZZZZZZZ




Attached Thumbnails
cantswitchfrm stamnatospeedmode  nvidiacard nt detctd no lght switchin-photo.jpg   cantswitchfrm stamnatospeedmode  nvidiacard nt detctd no lght switchin-problem.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
16 Feb 2012   #2
Legaia

Windows 7 Professional (64x)
 
 

Have you tried to reinstall everything? That includes your OS? (This will most likley be the fastest way to make sure it's not software issues) Most likley not what you want to do thought.

You can download a program called GPU-Z. Restart the computer when running the graphic in stamina. When it boost up again and is ready to run. Open the program GPU-Z press the little questionmark at the Bus Interface and press "Start Render test". Doing this will or atleast should kick the card up a notch. Most likley not much if anything at all, And have a look thru the program read the notes carfluuy. Now try the speed mode. Does anything change or does it stay the same? If it does stay the same try restarting the computer and see what happens.

If this wont work i would recommend you to try installing old drivers for your graphic card. Since the newer ones might have issues with your specefic card.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2012   #3
myvideos

windows 7
 
 

thanx for reply.... i ist tried to restore my computer by installing windows XP from hardisk recovery every thing got installed and in stemina mode my computer showed two graphic adapter both were intel 945 express chipset than i restart my windows in speed mode but the light didnt switch to speed mode and computer didnt went to speed mode also as it showed both graphic cards again I-e intel 945 chipset ones also i installed windows 7 ultimate 3 times clean install but the problem remains
the hardware test i did to test both video cards was inbuilt in computer comes when you switch to Harddisk base Recovery mode and it tests both adapters and give result of ok
i am goin to try the other test u suggest me to see the changes now
My System SpecsSystem Spec
.

16 Feb 2012   #4
Legaia

Windows 7 Professional (64x)
 
 

Wait, So your computer came with Windows XP from the factory. Then you installed Windows 7 by your self?

If that is the case. We have most likley found the problem.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2012   #5
myvideos

windows 7
 
 

yes it comes with windows xp professional installed and every thing was functioning well think i noticed it 2 months earlier that it is not going from stemina to speed mode and than i ist done harddisk recovery and instaled fresh copy of windows xp and than clean install windows 7 but Nvidia card didnt worked also i done GPU-Z Test now both shows same result with no change please see the pic attached for result which remained same in both case


Attached Images
cantswitchfrm stamnatospeedmode  nvidiacard nt detctd no lght switchin-speed-mode-gpu-z.jpg 
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2012   #6
Legaia

Windows 7 Professional (64x)
 
 

As far as i can see there are no supported drivers officialy from Nvidida suggesting that you can run the graphic card on a Windows 7 machine.

I've seen that some folks have made mods thought but those should not be used in my opinion since this can damage your hardware and have a chance of leaving you without a computer. Here is the link to the modded files.

Also by looking at the specs of the machine i'm really wondering if that machine will run Windows 7 smoothly.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2012   #7
myvideos

windows 7
 
 

well i got two machines both of same specifications both are sony sz models nt much diff in Nvidia card as both got go 7400 both were running windows xp before in other machine i applied same steps and installed windows 7 and Nvidia driver works fine on that and every thing works well on speed and stemina mode its jus with this machine i am having the problem
can you tell me if its hardware fault or software ?
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2012   #8
Legaia

Windows 7 Professional (64x)
 
 

No, With this information you have provided I can not give you an accurate answer if it's a hardware or software issue. My recommendation would be reinstalling everything. And use the same files as you used for the other computer and see if the same problem still accures. If this is the case it does sound like a hardware issue. What you can do as well is move the other computers harddrive/ssd into the "broken" one and see if it works fine there. Though if you have never been "fixing" computers before i would not recommend this. Also be aware that opening the laptop may rip your warranty voids. Which means that all warrantys are gone and your retailer can not provide you with new hardware if something breaks.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2012   #9
myvideos

windows 7
 
 

well i tried similar steps with both laptops but sadely one laptop works fine and others doesnt ..the harware swapping option you gave me cant be done as i dont know abt hardware fixing or how to open laptop i will wait of some other solution from any other good guy like u thanx
My System SpecsSystem Spec
21 Feb 2012   #10
myvideos

windows 7
 
 

still no solution
My System SpecsSystem Spec
Reply

 cantswitchfrm stamnatospeedmode nvidiacard nt detctd no lght switchin




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
cantswitchfrm stamnatospeedmode nvidiacard nt detctd no lght switchin
Manufactured by: SONY :cry: Laptop Model: VGN-SZ3XWP/C Graphics :NVIDIA GEFORCE GO 7400 Problem :cannot switch from stamina to speed mode no light indicator and nvidiageforce7400 don't work(Pics Attached) Details : I am having problem with my sony vio sz3xwp/c where when ever i try to...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:11.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App