Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Motherboard system connectors don't match leads


03 Apr 2012   #1

Windows 7 Pro 64bit SP1
 
 
Motherboard system connectors don't match leads

Installing a new MD (Asus M5A78L-M LX) and have 3 more cable leads from the box than pin connectors on the board. The attached screen shot shows the board options...I have 3 leads still unattached:

1) 3 slot PowerLed
2) 2 slot unlabled - just has a roman numeral I
3) 2 slot unlabled - just has a roman numeral II

Does this matter...??...and what do I do if it does ?

Also...is there a standard color code for the box leads...the system panel is labled for + or - but there is no indication on the lead plugs...Is there one color (black) that is used always as the ground wire to be inserted in the - pin on the board ?

Have also included a screen shot of the old boards system panel

Thanks...TRinAZ



Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
.

03 Apr 2012   #2

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

This has been an area of complaint for years and years. I've been building systems for over 15 years...and it was an issue back then and still is. Often, the coase's leads and the motherboard's connects don't match. I keep a small box of those little black plastic connectors for this very reason. Some boards use a 3 pin connector for the power LED. Some use 2, etc. As long as you have them connected and working, you should be fine. if not, you aren't going to hurt anything, but you may find your HDD LED doesn't work, or your reset switch doesn't work, etc.
My System SpecsSystem Spec
03 Apr 2012   #3

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

In my experience with these connections on different motherboards, usually one connector is inverted (lettering facing down).
If the diagram indicates that the "+" is on the left, the lettering of the connector should be facing up.

Looking at your diagram, the power switch and the reset switch have no polarity indications.
So, one of those has to be inverted. Try the reset switch, first.

Good luck!
My System SpecsSystem Spec
.


03 Apr 2012   #4

Windows 7 Pro X64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by trinaz View Post
Installing a new MD (Asus M5A78L-M LX) and have 3 more cable leads from the box than pin connectors on the board. The attached screen shot shows the board options...I have 3 leads still unattached:

1) 3 slot PowerLed
2) 2 slot unlabled - just has a roman numeral I
3) 2 slot unlabled - just has a roman numeral II

(snip)
What's your case?

The labelling is nonstandard, so the manual would be helpful in knowing what these cables are. (The first one is the power LED, I suppose.)
My System SpecsSystem Spec
03 Apr 2012   #5

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by trinaz View Post
...I have 3 leads still unattached:

1) 3 slot PowerLed
2) 2 slot unlabled - just has a roman numeral I
3) 2 slot unlabled - just has a roman numeral II
1) PLED; it's the only 3 pin connector (center empty)
2) can't you see where it goes to the front panel?
3) can't you see where it goes to the front panel?
Speaker is 4-pin (center 2 empty) & had been so even prior to ATX.
My System SpecsSystem Spec
08 Apr 2012   #6

Windows 7 Pro 64bit SP1
 
 

Thanks guys...here's the specs on my new case:
Thermaltake V2 10-Bay ATX Mid-Tower Computer Case General Features: Black color SECC material
Mid tower design Ventilated side panel Excellent EMI protection
450W ATX12V V2.2 power supply installed Ultra silent 120 mm in power supply
Lead-free components (RoHS compliant) Front Panel Features: Power button Reset button
Two (2) USB 2.0 ports
Technical Details
Brand Name: Thermaltake
Model: VM54521N2U

The "manual" included in the case only has schematics for the Audio AC'97 Function and USB Function pins...nothing for the system board pins and the print is too small to read on the board ?

Nothing on Thermaltake site on this box...going to try to take a picture of the system connections bar and enlarge it ...might be able to tell...

Thanks....TRinAZ
My System SpecsSystem Spec
08 Apr 2012   #7

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

Aren't the individual leads labelled?
My System SpecsSystem Spec
08 Apr 2012   #8

Windows 7 Pro X64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by trinaz View Post
Thermaltake V2 Model: VM54521N2U
Yikes. Not much on the Web for that model.

I suppose that you have the power and reset cable connected.

The HD LED is another 2 pin. Do you have that connected? Unlike the switches, it's polarized. (The LED won't be damaged if the connector is reversed, but it won't light.)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Motherboard system connectors don't match leads




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Motherboard system connectors don't match leads
Thread Forum
What are these connectors called on my Laptop DVD-ROM Hardware & Devices
Wake on pattern match setting randomly wakes motherboard Software
Does the CPU's W have to match the power supply or the motherboard? General Discussion
Does this CPU match this motherboard? Hardware & Devices
A Comment on SATA connectors... Hardware & Devices
3 Pin male connectors?... Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:11 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33