Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win 7 New Install -> Secondary SATA HDD does not auto mount

03 May 2012   #1

Windows 7 Professional 64bit wSP1
 
 
Win 7 New Install -> Secondary SATA HDD does not auto mount

Hi everyone

I just put together a new build but am having a bit of weird problem.

When I boot into Windows, my secondary SATA drive does not get auto mounted so it shows up on "My computer". Every time I boot I need to go and designate a letter for it (via Disk management). Once I do, the drive shows up and everything is dandy until I boot again and have to repeat the steps.

The drives (both) are detected fine via the UEFI bios and Windows disk management itself.

The specs are:
  • Intel Core i7-3920K Sandy Bridge-E LGA 2011
  • ASUS Sabertooth X79 LGA 2011 Intel X79 SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX Intel with UEFI BIOS and latest BIOS
  • ASUS GTX580
  • G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (4x4GB)
  • Plextor SSD SATA III 128Gb
  • WD Caviar Black SATA III 1TB (3 partions)
  • ASUS DVDRW DRIVE
  • ASUS SONAR DX
  • CORSAIR Enthusiast Series TX750 (which is getting replaced with a 850W version)
  • *ALL STOCK SETTINGS / SPEEDS*
  • Windows 7 Professional x64 (clean install) with SP1

I have the system to boot via UEFI to the Plextor SSD drive, and have the WD HD has a backup drive.

I installed all the drivers included on the ASUS MB install CD (which includes SATA, etc).

Any ideas?
Thanks!!!

My System SpecsSystem Spec
.

03 May 2012   #2

Windows 7 Professional 64bit wSP1
 
 

Thanks everyone for the help, but I fixed it.
My System SpecsSystem Spec
04 May 2012   #3

Windows 7 Home Premium SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by R1chard View Post
Thanks everyone for the help, but I fixed it.
It might be very helpful to me if you were to tell how you fixed the problem.
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Win 7 New Install -> Secondary SATA HDD does not auto mount




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Win 7 New Install -> Secondary SATA HDD does not auto mount
Thread Forum
Secondary SATA drive not recognised Hardware & Devices
Solved New sata secondary hardrive not showing up in Windows Installation & Setup
secondary SATA HD Hardware & Devices
AHCI SATA disk E: suddenly DISAPPEARS (auto-ejects..?!) Hardware & Devices
How To Install And Mount Internal Laptop Hard drive Hardware & Devices
Secondary SATA HD Turns off Performance & Maintenance
Virtual Mount Install General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:43 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33