Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Asus n53sv-xe1 atheros network adapter not working.

25 May 2012   #1

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
Asus n53sv-xe1 atheros network adapter not working.

Sorry if the title of this thread did not provide to much information. I just have so many problems they would not fit into the title...

Lets start from the beginning. So i recently purchased an Asus n53sv-xe1. When i got it, the internet connection was working fine for a couple months.. Until all of a sudden it just stopped working. I had called asus tech support and they led me through dozens of steps that got me no where, that proved useless. I also was told to do a factory reset. Though i would rather not because i have some important data on this pc, that would take alot of time to re-install/download. So what exactly was happening was that when i was connected to the internet on this adapter, it would only "last" for like 10 minutes. Then the adapter would stop working. and sometimes even refuse to show up on the windows 7 network and sharing "network adapters" page. No matter what i tried (re-installing the drivers, reboots, changing some bios settings, virus checks) nothing seemed to work. This is extremely frustrating because i had to purchase an external usb network adapter that is not very fast, and crashes alot too. Also, while connected to the atheros adapter, it seems that the mbps rate is alot slower than alot of the other laptops in my house (3 of them). I also tested the speed while they were all off. It stays at around 65 mbps.

This is my ipconfig /all:
------------------------

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Arin>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Shadow
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Broadcast
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : phub.net.cable.rogers.com

Ethernet adapter Local Area Connection 2:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : TAP-Win32 Adapter V9
Physical Address. . . . . . . . . : 00-FF-E7-E0-5A-0C
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 2:

Connection-specific DNS Suffix . : phub.net.cable.rogers.com
Description . . . . . . . . . . . : Surf Wireless Micro USB Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 08-86-3B-1F-20-B8
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::55f6:ceec:2643:140a%19(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.104(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : May-25-12 7:03:36 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : May-26-12 7:03:35 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 604538427
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-15-B8-6B-62-74-2F-68-3C-ED-A4

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
64.71.255.198
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 14-DA-E9-26-84-3F
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.phub.net.cable.rogers.com:

Connection-specific DNS Suffix . : phub.net.cable.rogers.com
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::5efe:192.168.1.104%28(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . :
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
64.71.255.198
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fb:18f8:1288:9c07:68b8(Pref
erred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::18f8:1288:9c07:68b8%26(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter isatap.{C69DA3FF-D396-410A-A7E9-978B5015125D}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{E7E05A0C-C616-40FF-94A2-71F16F49BB9E}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #4
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Users\Arin>
-------------------------------------------------------

I would really appreciate any help you could provide. And if it can be done without a factory reset. That would be ideal. Thank you Very Much!

My System SpecsSystem Spec
.

01 Jun 2012   #2

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Can anyone help me with this problem.. Ive been looking everywhere for help...
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Asus n53sv-xe1 atheros network adapter not working.




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Asus n53sv-xe1 atheros network adapter not working.
Thread Forum
Promblem with Atheros AR9285 wireless Network Adapter-disconnecting Network & Sharing
Solved Possible problem with Atheros Network Adapter Network & Sharing
Atheros AR928x Wireless Network Adapter - IP Address Network & Sharing
Atheros 9285 Wireless Network Adapter Help! Network & Sharing
Solved Atheros AR9285 WiFi Adapter not working Drivers
atheros L1 network adapter driver needed Drivers
Problem with Atheros Network Adapter Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:21 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33