Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New kingston DDR3 1333 running at only 800 bus speed..


29 Jul 2012   #1

Windows 7
 
 
New kingston DDR3 1333 running at only 800 bus speed..

Hi There,

I decided to upgrade my pc by adding a new kingston 2G DDR3 1033 kit .. I Bought it and placed it in the same slot color with the old one (kingston 2g DDR3 1033) .. when i turned on the pc it just gave a black screen without any beeps .. i removed the new one, it worked well .. i changed the clock freq. from the bios from AUTO To 667 and 553 and aslo they didnt work .. BUT when i changed the freq. to 400 .. the new kit worked well with the old one

This is my pc spes. without the new ram installed



With the 2 rams installed it Reads 400 MHZ

What should i do ?! Is the New kit is bad ?

Note the old one Model is KVR1333D3N9/2G
and the new one is KVR1333D3S8N9/2G



My System SpecsSystem Spec
.

29 Jul 2012   #2

Microsoft Windows 8.1 Professional
 
 

Load bios defaults and try again? Its just ram, your system wont be faster because of it running at 667 vs 400mhz, it will be faster because it has more memory installed.
My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2012   #3

Windows 7
 
 

when i load bios defaults it gets back to the black screen without any beeps just fans are working ... I cant get it work except i remove the new ram and change the clock to 400 MHZ an install it again ... What should i do ?!
My System SpecsSystem Spec
.


29 Jul 2012   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

Sounds like bad RAM.

It will run at 800 but not at the advertised speed. Typical of defective modules.

Send it back.

EDIT: Just check to be sure your new RAM is the correct voltage. It should be the same as your old RAM. Also check that is the same as the old RAM in buffering and ECC.
My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2012   #5

Windows 7
 
 

All the same .. ill replace it and see if the problem still exists .. thanks
My System SpecsSystem Spec
Reply

 New kingston DDR3 1333 running at only 800 bus speed..




Thread Tools



Similar help and support threads for2: New kingston DDR3 1333 running at only 800 bus speed..
Thread Forum
how to make DDR3-1333 DDR3 4 GB work on my Gigabyte G41-M Combo mobo? Hardware & Devices
PS unit ~ how many watts for 8GB ddr3 1333 ? Hardware & Devices
Solved will ddr3 1600 run better then 1333 General Discussion
Solved Is DDR3-1333 DDR3 4 GB will work on my G41 Combo? Hardware & Devices
Kingston HyperX DDR3 Hardware & Devices
4 GB of DDR3 1600 or 6GB of DDR3 1333? Performance & Maintenance
Kingston HyperX T1 3GB & 6GB 2000MHz DDR3 Memory Review Chillout Room

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:52 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33