Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: USB and Ethernet light not working

11 Oct 2012   #1
YoungAndPR0

Windows 7 Home Premium x64
 
 
USB and Ethernet light not working

I'm sorta in a jam. I have a dell Inspiron from 2010 desktop of and today when I turned it on it went through all the boot up sequence normally. I try to login but I can't the USB mouse or keyboard are lighting up since the mouse is a laser and the keyboard has the num lock light. I go to the back and check and see if my Ethernet light is on its off. I pulled out my USB and tried the one in the front no luck. When I enter bios the keyboard works. Also I turned off the computer holding the button unfortunately. I pulled the plug out and held the power button for 30 seconds to drain the on board battery. When I turned it back on I had no luck both the keyboard and mouse were not working and the Ethernet light is still off. One more thing my PSU has always had a small led on it it always lit up green and it still was. Please help I'm laying down on my bed hopin I can get answers. I won't be able to answer any posts left until after 2:00pm tommorow.


My System SpecsSystem Spec
.

12 Oct 2012   #2
wanchoo

Windows 7 Pro with SP1 32bit
 
 

Have you checked on these devices in the Device Manager? If so then please post there status and a screen-shot of the Device Manager showing these Devices.

On some Laptops you have to press a Button for the Ethernet or Wi-Fi to become active.
My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2012   #3
YoungAndPR0

Windows 7 Home Premium x64
 
 

I can't press anything because as soon as the windows 7 loading logo comes up my mouse and keyboard turn off completely. I can't log on to my users because the keyboard is off as the same with me mouse and Ethernet
My System SpecsSystem Spec
.


12 Oct 2012   #4
YoungAndPR0

Windows 7 Home Premium x64
 
 

*BUMP any help will be useful
My System SpecsSystem Spec
Reply

 USB and Ethernet light not working




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Ambient Light Sensor Not Working
Hey members, After a clean installed of my Sony Viao S Laptop, I have noticed that my ambient light sensor is not working. I can rule out that it is not my keyboard's backlight not working as I can permanently leave it on, but as soon as I set it as turns on in a dark room, it doesn't work.....
Hardware & Devices
No network adapters showing on Device Manager.No light on ethernet hub
Windows 7 Professional 64 Bit Thing is, my computer can't get connected to internet. I don't really know when this started, but I've already re-installed windows completely deleting all previous data and i am still with the same problem. re-installed also motherboard drivers. but nothing. ...
Network & Sharing
US B mouse stops working red light is still on
My usb mouse after a couple of random minutes stops working but ther red light is still on, the only fix seems to be restarting the computer, here is a list of things that I ave tried when the problem happens: -unplug and plug it again -tried another usb port -update drivers in the device...
Hardware & Devices
NASA working on faster-than-light space travel, says warp drives are..
NASA working on faster-than-light space travel, says warp drives are ‘plausible’ Source A Guy
Chillout Room
Ethernet port not working
I just turned on my computer and windows is telling me that my Ethernet port is un plugged. Reinstalling the drivers for it didnt help. When i try and plug it in, the orange and green lights flash in this pattern: O . . . O G G G . . . and repeats. On other Ethernet ports the green on stays on and...
Hardware & Devices
Ethernet 'activity' LED not working
Two LEDs on an Ethernet port - green and orange (which I'm sure you all know). Lately, I noticed the orange LED is no longer illuminating. I had to make some disk images in Linux today, so I booted up from a LiveCD - the LED worked from the Linux system. I've tried restarting, reinstalling...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:54.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App