Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Removable media (USB) issue


16 Oct 2012   #1

Windows 7 Ultimate edition x64
 
 
Removable media (USB) issue

Hey guys, long time no see.

I'm having this annoying thingy with all the USBs I stick into my PC. Rather I stick it on the front, or back, or even into the keyboard slot, it does not want to open it! INSANE!

It does show in "Universal Serial BUS Controllers" and I tried to uninstall it, but after reboot and fresh USB Mass storage device install...nothing. Still the same..

When I click "open folder to view files", a blank explorer window pop-ups, loading for a while and then says it's empty. When I close it, in "My computer" there is no media recognized.
Name:  1.png
Views: 4
Size:  37.2 KB Removable media (USB) issue-2.png Name:  3.png
Views: 3
Size:  10.3 KB

Then I unplug the USB, plug it back without firstly clicking "open folder to view files", it does show as recognized media in "my computer"
Removable media (USB) issue-4.png


Hope I added enough infos, please help me out here I'm desperate!! Thanks!!




My System SpecsSystem Spec
.

17 Oct 2012   #2

Windows 7 Ultimate edition x64
 
 

so many views and none can help? wow!!
My System SpecsSystem Spec
17 Oct 2012   #3

Windows 7 Enterprise x64
 
 

Hi,

You can try this, it might help:

Try Deleting the “Upper filters” from the following key and restart the computer to check functionality
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000}

*Be cautious while deleting the Upper Filters.
My System SpecsSystem Spec
.


17 Oct 2012   #4

Windows 7 Ultimate edition x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Debbie B View Post
Hi,

You can try this, it might help:

Try Deleting the “Upper filters” from the following key and restart the computer to check functionality
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000}

*Be cautious while deleting the Upper Filters.
Hi! Thanks for your reply.

Deleting upper filters didn't helped. Now, my Audio service is not running?
My System SpecsSystem Spec
17 Oct 2012   #5

Windows 7 Ultimate edition x64
 
 

hey,hey, hey, wait...it's ok now, I tried to plug it in another place and it's recognized thanks a bunch!! +1rep on your way..

Now, please tell me how to fix this new audio issue lol
My System SpecsSystem Spec
17 Oct 2012   #6

Windows 7 Ultimate edition x64
 
 

oh man. my happiness took so shortly lol I could open it, but after I tried to copy content to my desktop it said that there is no media in F drive....shoot!!! I plugged it off and on, still nothing....
My System SpecsSystem Spec
17 Oct 2012   #7

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

It might be a driver problem, if none of your hardware or USB hub had a defect...

I usually encounter this problem when i was using windows xp and during experimentation of running USB devices in windows 98.

You might try what i usually do, uninstall the driver using device manager and reinstall the driver back again. But be sure to have a ready installers for your drivers.

You have not mention that you reinstall your system, so I suspect that your problem is your driver.

Hope this will help...
My System SpecsSystem Spec
17 Oct 2012   #8

Windows 7 Ultimate edition x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by burnik View Post
You might try what i usually do, uninstall the driver using device manager and reinstall the driver back again. But be sure to have a ready installers for your drivers.
Hi and thanks for taking few mins to reply, but I already done that, and the problem remained.
My System SpecsSystem Spec
17 Oct 2012   #9

Windows 7 Ultimate edition x64
 
 

regarding my sound issue, it's OK now, I fixed it.
My System SpecsSystem Spec
17 Oct 2012   #10

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

When did this problem started? I mean this did not happened when your PC was new, right?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Removable media (USB) issue




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:55 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33